Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Gastouder of BSO

Sinds juni ben ik 20 uren gaan werken en daardoor hadden wij als gezin een opvangplek nodig voor de meisjes. Aron is inmiddels zo oud dat hij regelmatig een middagje alleen thuis is. Maar de meisjes hadden een plekje nodig. Voor Fleur een plek die wat meer opvang uren kon dekken. Eerst wilden we een bso doen, maar dit was voor Fleur niet handig om mee te beginne, omdat ze nog net geen 4 jaar was zou ze dan in korte tijd van de ene naar de andere plek moeten.

Inmiddels hebben ze vanaf juli een heel fijn plekje bij een super lieve gastouder. Hiervoor heb ik destijds een een gastouder bemiddelingsbureau ingeschakeld. Ik had zelf niet echt zin en tijd om dit allemaal uit te zoeken en door zo’n bemiddelingsbureau te kiezen werd het grootste gros aan werk al voor mij gedaan. De mevrouw van dit bureau heet al het eerste contact voor ons geregeld en regelt ook de contracten, de facturen etc. Ideaal!

Peuteropvang

Wij hadden ook kunnen kiezen voor peuteropvang (Woon je in de buurt van Den Haag en Voorburg kijk dan eens naar Peuteropvang in Den Haag en Voorburg), maar dan zaten we weer met ophalen en het brengen naar een andere opvangplek. Ik vind dat teveel heen en weer gesleep met mijn kinderen dat wij besloten dat een gastouder het beste voor onze situatie is. Hier in het dorp is peuteropvang wel echt leuk geregeld en zit het bij de basisscholen in, waardoor de overgang van de peuters naar de basisschool een kleine overgang is.

De gastouder

Wij kozen dus voor een gastouder, omdat dit het best bij onze situatie op dit moment past. Een gastouder is flexibel waardoor wij makkelijk en snel kunnen schakelen wanneer ik op andere dagen moet werken. Daarnaast neem je geen dagdelen af, maar uren wat ik zelf ook heel fijn vind. Soms gaan de meisjes om 11 uur heen en soms gaan ze om 13 uur heen. Daarnaast is er een korte lijn in communicatie. Ik vind het heel fijn en blij met onze keuze. De kinderen kunnen ook gewoon naar de sportlessen en eventuele kinderfeestjes. Zo hoeven ze niet veel te missen.

Hebben jullie ook een opvang adres voor de kinderen?

Facebook Comments

Share this post