Persoonlijk

Gastblog | Kerstversiering maken

In een mooie kerstboom horen natuurlijk zelfgemaakte kerstboomversieringen. Zeker als je kinderen hebt zul je dit wel herkennen. En het heeft ook wel wat, het maakt de kerstboom echt een stukje van jullie gezin. Daarom in dit knutselblog twee simpele en toch erg leuke kerstboomversieringen van ijsstokjes.

Wat heb je nodig?

Voor de kerstboomversieringen heb je houten ijsstokjes nodig, verf, een kwast, garen, zelfklevende strass steentjes, lijm en een schaar nodig.

Kerstboomversiering kerstboom

Voor de kerstboomversiering kerstboom heb je 4 ijsstokjes nodig. Maak 1 ijsstokje aan beide uiteinde wat korter. Verf deze en nog twee ijsstokjes groen. Als de verf goed gedroogd is lijm je de drie ijsstokjes in een driehoek aan elkaar vast (de korte horizontaal). Knip een stukje van een blanco ijsstokje en plak die in het midden als stam. Laat de lijm even drogen.

Smeer lijm op de achterzijde van de groene ijsstokjes en wind garen om de ijsstokjes. Versier de kerstboom verder met strass steentjes. Maak een touwtje aan de bovenkant vast om de kerstboom op te hangen.

Kerstboomversiering ster

Voor de kerstboomversiering kerstboom heb je 6 ijsstokjes nodig. Verf de ijsstokjes in je favoriete kleur en laat de verf goed drogen. Plak drie ijsstokjes aan elkaar in een driehoek. Doe dit ook met de andere drie. Plak de twee driehoeken (één ondersteboven) op elkaar. En laat de lijm goed drogen.

Voor het leuke effect gebruik je garen met een kleurverloop, maar effen garen kan ook prima natuurlijk. Knoop het garen vast. Wikkel het garen om de ster heen en maak weer een knoop om af te hechten. Maak een touwtje vast aan één van de punten om hem op te hangen. Je ster is klaar!

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply