Feestdagen oud en nieuw

Wat wij gaan doen met oud & nieuw

Yesss de laatste dag van het jaar is aangebroken en ik heb onwijs veel zin in vandaag. Ik heb volgens mij nog nooit zo uitgekeken naar oud en nieuw, omdat ik stiekem een hekel heb aan vuurwerk. Maar dit jaar ga ik er van genieten, we sluiten een jaar af met veel ups and downs en beginnen een jaar vol nieuwe kansen en hopelijk mooie momenten. Maar eerst nemen we afscheid van 2016 en dit doen we natuurlijk op onze eigen manier, lekker met z’n viertjes dit jaar. 

OLIEBOLLEN! 

De hele week ben ik al oliebollen aan het eten, maar ik ga er vandaag nog even extra van genieten. En naast oliebollen hebben wij natuurlijk ook kniepertjes in huis, deze wafeltjes worden eigenlijk alleen rond oud & nieuw gegeten en alleen in de noordelijke provincies.  Mijn collegaatje heeft een aantal zakjes voor me langs gebracht en bij Robert zijn voetbal hebben we ook een paar meegenomen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nieuwjaarsrolletjes met slagroom in huis. Rond het nieuwe jaar in hahaha!

SPELLETJES! 

Wij hebben een kast vol spelletjes en met oud en nieuw gaan wij offline. Even niet bezig zijn met de online wereld, maar gewoon even lekker met elkaar het jaar afsluiten. We zullen alle spelletjes op tafel zetten en de leukste spelletjes gaan spelen. Ik heb er nu al zin in! Ik denk dat we voornamelijk Catan junior zullen gaan spelen.

VUURWERK

Aron heeft het al de hele week over knal erwten dus bij de Welkoop heb wij een aantal doosjes meegenomen om mee te gaan gooien. Daarnaast hebben wij wat fonteinen gekocht om voor de kindjes af te steken. Echt groot vuurwerk vind ik zonde van het geld, ik geef het liever uit aan andere dingen. Ook heb ik nog wat sterretjes die ik wil aansteken in de tuin. Vasthouden mogen ze die dingen niet, want ik heb mijn hand erdoor verbrand.

TAPAS

‘s Avonds eten we lekker tapas, we gaan zelf allerlei hapjes maken die we gedurende de avond naar binnen kunnen werken. Zo wil ik zelf kipnuggets gaan maken in de airfryer, maar ook lekker breekbrood en allerlei andere lekkere hapjes.

POPPIN’ BOTTLES

De flessen champagne, speciaal bier en kinderchampagne staan klaar om open geknald te worden om zo samen het nieuwe jaar in te knallen.

ELK UUR EEN BALLON

Afgelopen week deelde ik al wat inspiratie voor oud en nieuw en wat je met de kids allemaal kunt doen. Eén activiteit die ik deelde was een activiteit waar je elk uur een ballon lek prikt om zo af te tellen naar 00.00 uur.

Wat gaan jullie vandaag doen?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply marjonS

  De ballonnen prikken is wel een leuk idee.
  Onze kinderen zijn nog net te jong om het te begrijpen, maar voor als ze ouder zijn erg leuk.
  Onze 5 jarige dame is namelijk nog niet zo bezig met oud op nieuw en vuurwerk….

  31/12/2016 at 8:24 am
  • Reply admin

   Aron begon er vorig jaar mee toen hij 5 was en dit jaar is hij niet te stoppen haha! Ben blij als het morgen allemaal voorbij is. Fijne jaarwisseling!!

   31/12/2016 at 9:06 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Ooow wat leuk die ballonnen had ok nog niet gelezen vandeweek. Ga ik onthouden

  31/12/2016 at 10:36 am
  • Reply admin

   Ja is zo leuk om te doen!

   31/12/2016 at 11:43 am

  Leave a Reply