sponsored stories

Ga deze herfst de tuin in

Geniet jij ook zo van de herfst? Tijdens dit jaargetijde geniet je niet alleen van een heerlijk najaarszonnetje, het is ook de periode van schitterende kleuren in bomen en struiken. Beschikt je woning over een mooie tuin? Ga dan deze herfst de tuin in en geniet van al het moois dat je wordt gegeven in de herfstperiode. Wat kun je nog meer doen om de herfst optimaal te vieren?

Vier de herfst buiten
Mensen zijn geneigd om tijdens het najaar binnen te zetten. Toch biedt de herfst niet alleen maar regen, wind en sneeuw. Als je een vuurtafel koopt, kun je prima buiten zitten tijdens de koude herfstdagen. Een warme kop chocomel, koffie of thee maakt vaak veel goed als je op je loungeset zit.

Wat heeft de tuin jou te bieden?
De herfst is natuurlijk de periode waarin er volop spinnen te vinden zijn in de tuin. Wellicht een beetje een eng idee natuurlijk, maar als je een spinnenweb van dichtbij bekijkt ziet alles er heel anders uit. Als je goed kijkt, zie je misschien ook wel paddenstoelen groeien in de tuin. Wil je de vogels in het najaar van voldoende voedsel voorzien? Koop dan een mooi vogelhuisje voor in de tuin.

Een glazen dak, schuifwand of mooie veranda
Zit je graag buiten met mooi herfstweer of vind je het fijn om naar buiten te kijken terwijl de open haard binnen brandt? Investeer dan in een glazen overkapping aan huis of glazen schuifwanden. Daarmee wordt de tuin het verlengstuk van je woning en kun je nog meer genieten van alle herfstkleuren. Een veranda aan je huis bouwen kan natuurlijk ook. Materiaal hiervoor kun je kopen bij Tuinmaximaal.

Het leukste herfstklusje: bloembollen planten
Het najaar is de beste periode van het jaar om bloembollen te planten. Tijdens de herfst poot je bijvoorbeeld bloembollen voor voorjaarsbloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Het is belangrijk om de bloembollen met het puntje omhoog in de grond te planten en te bedekken met wat aarde. In februari of maart zie je dan de eerste voorjaarsbloemen ontwaken en uitlopen!

JFJ

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Saskia

  Leuk artikel! Ik kan niet wachten om eindelijk de tuin te hebben<3 Gaan we van genieten (en aanpakken) in het voorjaar. Als we de sleutel hebben is het winter, dus niet ideaal om in de tuin te zitten of te re-stylen.

  22/10/2016 at 10:13 am
 • Reply Jessica

  Morgen gaan ze beginnen aan onze tuin, alles eruit, nieuwe tegels erin en 2 borders. Loungeset is besteld en kan geleverd worden wanneer wij willen. Denk alleen niet dat ik hem dit jaar nog laat bezorgen, dan staat hij met vies weer meteen buiten (kan dit wel hebben uiteraard) maar als het niet hoeft…

  23/10/2016 at 1:51 pm
 • Reply Simone

  Bloembollen dat is een goed idee. Ik vind dat altijd zo gezellig als het weer lente begint te worden. Ik zou dat wel willen zo’n mooie veranda in de tuin! Heerlijk.

  23/10/2016 at 8:03 pm
 • Leave a Reply