Persoonlijk

Mijn fuck-it lijst

Voorheen was ik altijd bezig met het maken van bucketlist, ik wilde zoveel doen en bereiken. De afgelopen jaren kwam ik tot de conclusie dat mijn leven niet te plannen valt en dat de doelen die ik stel vaak niet haalbaar zijn of niet meer passen bij de persoon die ik nu ben. Daarom introduceer ik vandaag de Fuck-it lijst op mijn blog. Misschien heb je hem ook al bij andere bloggers gezien, ik kwam hem tegen bij de meiden van 2wmn. Maar wat staat er op mijn fuck-it lijst? 

Druk maken over wat anderen van mij vinden – Ik snap niet dat ik dit blijf doen. Ik heb weinig met de mening van anderen en trek mijn eigen pad overal vaak in, maar ik kan mij mega druk maken over wat anderen van mij vinden en blijf daarom vaak bij groepjes hangen waar ik niet zoveel mee heb. Mensen waarvan Ro allang heeft gezegd dat ze niet bij mij passen, maar waarvan ik geen afstand durf te doen, omdat ik bang ben wat ze van mij vinden. Maar hé achter je rug om wordt er toch wel geluld dus waarom zo druk maken? 

Weer in maatje 36 passen – Dat eeuwige lijnen, wie wordt daar nou gelukkig van? Ik heb er een handje van mo lekker veel bezig te zijn met eten. Maar hé Fuck it! Ik hou van eten en vooral lekker eten. Sla vind ik vies. Dus na deze zwangerschap ga ik niet weer mega lijnen, maar gewoon op zoek naar de goede combi. Maatje 38 is ook goed! 

Druk maken over mijn toekomst – De toekomst is zo iets kwetsbaars en kan ieder moment veranderen. Dit heb ik al meerdere keren in mijn leven meegemaakt. Dus waarom zou ik mij er nog druk om maken? Ik leef vandaag, mijn gezin leeft vandaag dus vandaag is het moment dat telt. Wat er morgen, volgende week of volgend jaar gebeurt is voor latere zorg. 

Foto albums – Zo even hoor ik heb respect voor moeders die boeken vol met foto’s van hun kroost plakken. Ik ben hier gewoon niet voor gemaakt. Ik druk de foto’s af en schrijf kort iets op de achterkant en stop ze dan in van die insteekmapjes. Zo vergeet ik de belangrijke momenten niet haha! Maar fotoalbums plakken of online maken? Ik heb er niet het geduld voor. Sorry kids! 

Bungeejumpen of andere enge dingen – Tja ik ben een held op sokken hoor! Ik ben als de dood voor hoogtes en je maakt mij echt niet blij met een achtbaan, bungeejumpen, skydiven of uit een vliegtuig springen. Laat mensen die dat leuk vinden dat maar doen en laat mij maar lekker met beide voeten op de grond staan. Die heldhaftige dingen zijn niet voor mij weggelegd. 

Aandacht geven aan negativiteit – Men kan mega negatief zijn. Over andere mensen, over collega’s, over samenwerking etc. Maar waarom is het nodig om alles en iedereen zo te bashen en zo negatief neer te zetten? Ik besloot begin dit jaar al dat ik minder negatief wil zijn over anderen, maar dit lukt mij echt niet altijd hoor! Ik kan in ieder geval wel zeggen dat ik minder aandacht geef aan negativiteit, aan roddelen en bashen. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Nele Deneut

  Gelijk heb je! Enneuh… maatje 40 is ook al lang goed :p of 42 haha

  30/03/2017 at 10:10 am
 • Reply Leonie van Mil

  Deze punten zouden ook allemaal op mijn lijstje staan 🙂

  30/03/2017 at 12:19 pm
 • Leave a Reply