Frittata

Vandaag een recept dat wij gisteren hebben gegeten, namelijk een Frittata oftewel een rijkelijk gevulde omelet uit de oven. Een groot succes hier in huis…

Vandaag een recept dat wij gisteren hebben gegeten, namelijk een Frittata oftewel een rijkelijk gevulde omelet uit de oven. Een groot succes hier in huis en ook nog eens lekker gezond. En het mooie aan dit recept is dat je eigenlijk alles erin kunt doen wat nog in je koelkast ligt en je er niet perse extra boodschappen voor hoeft te doen. SCORE! Handig dus als je niet zoveel meer hebt om te besteden, maar toch iets gezonds en vullend op tafel wilt zetten.

frittata

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • Bonduele pure mexico
  • 1 bol mozzarella
  • Zandvliet gerookte kipfilet

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 20 graden
  • Kook de groente kort in een pannetje, ik deed dit zo’n 5 minuten dan zijn ze beetgaar
  • Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en de kipfilet ook
  • Giet de groente af en doe dit in een mengkom, voeg hier ook de kipfilet en mozzarella aan toe
  • Als laatste meng je de 5 eieren er door heen en roer je het geheel goed door elkaar.
  • Vet nu een quiche vorm, of andere ovenschaal in met wat boter
  • Verdeel het mengsel hierin en zet het voor zo’n 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept