Happy momlife

slaapkamer Fleur
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur haar peuterkamer

Een ander huis betekende ook direct een nieuwe eigen kamer voor Fleurtje. Aangezien ik geen babykamer heb kunnen maken voor Fleur besloot ik nu volledig los te gaan op haar peuterkamer. En hij is zo mooi geworden! Ik wil er stiekem zelf wel slapen.

Toen wij gingen verhuizen hebben wij eerst haar ledikant neer gezet, maar al snel bleek dat de nachten steeds slechter werden en dit is toch wel heel vermoeiend. Mijn ouders vonden een peuterbed (van ikea) via een facebookverkoop en spoten hem koperkleurig. Ik wilde hem niet in het wit, geel of zwart hebben want dat vond ik niet bij haar kamer passen. Een koper kleurige wel, dit staat zo tof! Het was ook een goede keus, want vanaf moment 1 sliep ze door, nu is dat op dit moment niet meer aan de orde, maar de meeste nachten slaapt ze weer door.

Achter haar bed staat een oude ladekast waar haar kleding in zit wat niet hoeft te hangen. Ik wil nog een mooie vintage kledingkast voor haar, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Daar boven op staat een poppenhuis wat nog een project op zich is, maar daar moet ik nog aan beginnen. Ik wil hem passend bij haar kamertje maken.

Naast haar kledingkast staat een krat (van ikea) waar wij wieltjes onder hebben gezet (action) deze krat gebruiken wij voor alle boeken van de kinderen. Nog wel want Aron en Sofie moeten nog een mooi boeken plekje krijgen, maar wij pakken het kamer voor kamer aan.

Aan de andere muur hangt een tak. Deze tak hing ook al op de babykamer van Sofie en zijn nog steeds mooi. Dit was een mooie natuurvondst die wij veelvoudig gebruiken haha! Wij hebben er twee de andere komt op Sofie haar kamer.

De kleuren die wij op de muren hebben gebruikt zijn allemaal van FLEXA. De roze is Oud Roze, Geel is Puur sorbet en daarnaast hebben wij wit gebruikt. De plinten moeten nog gelegd worden en de vloer die er ligt lag al in de woning, dus ik heb geen idee welke dit is.

De kratjes van HEMA zijn ook echt ideaal! Fleur heeft nu nog niet zoveel speelgoed op haar peuterkamer, maar dit zal in de toekomst wel veranderen. Dan kan dit mooi opgeborgen worden in de kratjes die prima bij haar kamertje passen.

Ter decoratie hebben wij mooie posters van Desenio gekregen. De eerste die ik laat zien zijn de posters op de kamer van Fleur. Ik koos voor een poster met een kat, omdat ons meisje dol is op katten. De vlinder er bovenop vind ik weer lief. Daarnaast koos ik voor een poster met een vos erop, ik vind hem door het hartje heel liefdevol. En las laatste vond ik deze poster met de regenboog tekst erg mooi. Ik ben dol op regenbogen, regenboog quotes vind ik vaak rakend dus het kan niet ontbreken op de peuterkamer van Fleur.

Ik vind het een heel mooi kamertje geworden, een plek waar ze zich lekker kan terug trekken, waar ze kan slapen en spelen. 

Nog meer foto’s van de peuterkamer

Facebook Comments

Share this post