Happy momlife

fleur 9 maanden
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 9 maanden

9 maanden is na het eerste half jaar toch wel een mini mijlpaal. 9 maanden zwanger, 9 maanden bij ons. Of nou ja 9 maanden zwanger was wel iets langer. Vandaag is Fleur dus 9 maanden en als de meeste mannen moet geloven ben je dan als vrouw ontzwangert nou mensen ik kan je vertellen dat dit bij mij niet het geval is. De hormonen gieren nog door mijn lijf. Ik neem daar nog even de tijd voor. Tijd voor een Fleurige update. Ps. De foto’s zijn wat onscherp, want stil zitten is voor baby’s haha!

Kruipen

Vorige maand dacht ik het al af en toe, maar inmiddels doet ze niks anders meer en gaat ze kruipend van plek naar plek. Super handig en het scheelt een heleboel vieze kleertjes. Ik heb namelijk niet altijd een hele schone vloer en de oudste twee lopen ook snel met hun schoenen naar binnen. Daarom is het fijn dat ze nu op handen en knietjes door het huis heen gaat. Ze komt overal en zoekt overal weer nieuwe fijne plekjes om te gaan spelen. Heerlijk!

Eerste stapjes 

Huh wat? Ja bizar hé. Nog niet los natuurlijk, maar Fleur zette afgelopen maand haar eerste stapjes. Ze loopt langs de bank, langs haar bedje en soms per ongeluk achter haar babywalker. Ze vindt het geweldig om zo van plekje naar plekje te gaan, maar verkiest ook vaak het kruipen voor het verplaatsen. nu ze goed kan staan gaat ze dus ook steeds de trap op. Ze houdt mij actief zeg maar.

Slapen.. 

Het slapen blijft een dingetje en ik probeer mij er iedere keer weer bij neer te leggen. Maar als ze dan een paar nachten goed heeft geslapen kan ik gewoon weer opnieuw beginnen. Want dat goede slapen is vaak maar van korte duur. Momenteel maak ik korte nachten, omdat z gewoon veel onrust heeft aan het begin van de nacht. Het warme weer en de doorkomende tandjes werkten afgelopen maand ook echt niet mee.

Eten 

Het eten van Fleur gaat al stukken beter. Wij hebben ontdekt wat voor haar werkt (grote stukken HELP!) en er begint een lekker ritme in te komen. Nog steeds flessen overdag en ook ’s nachts komt ze minimaal 1 x voor een fles. De laatste weken had ik wel het idee dat ze weer wat meer last had van haar reflux. Geen idee of het kan hoor, maar ik hoorde haar weer veel opklokken.

Fleur is echt een heerlijk meisje met een gouden lach, wij genieten enorm van, want zelfs ’s nachts als ze mega onrustig is maakt ze ons blij met een geweldige glimlach. 

Facebook Comments

Share this post