Happy momlife

fleur 7 maanden 3
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 7 maanden

Hoera! Onze kleine Fleur is vandaag alweer 7 maanden. Er ligt weer een nieuwe maand achter ons bomvol nieuwe dingen, mooi mijlpalen en heeeeeeel veel knuffelmomentjes. Het is een heerlijk meisje, met een duidelijke gebruiksaanwijzing inmiddels. Afgelopen maand leerden wij Fleur nog beter kennen en leerde ik dat je best kunt functioneren op hele korte nachten. 

Ontwikkelen maar! 

Oh jeetje wat ging ze hard afgelopen maand. Tijgerde ze vorige maand achteruit gaat ze nu de hele kamer door in standje vooruit. Ze tijgert en zit regelmatig in kruiphouding. Ook zitten probeert ze regelmatig, maar tot dusver bevalt het haar nog prima op haar buik en/of rug. Ook leerde ze afgelopen maand een high five te geven en kan ze heel lief zwaaien. Ik blij een beetje smelten als ze zwaait. Het is fijn om te zien te ze zich zo lekker ontwikkelt. Ze geeft tegenwoordig ook goed aan wanneer ze naar je toe wil. Ze strekt haar armpjes uit en maakt een soort grijp beweging met haar handje, zo lief!

Eten en drinken 

Met de bijvoeding ben ik voor nu even gestopt. Ze krijgt wel regelmatig een broodje, maar als ik haar groente en/of fruit gaf overdag was het ’s nachts een groot drama van de buikpijn. Ik heb dit dus even weer aan de kant geschoven en over een paar weekjes proberen wij het gewoon weer. Wel geef ik haar tijdens het avond eten regelmatig iets te eten in haar handje, zodat ze eten wel kan ontdekken. Qua flessen zit ze op 4 a 5 flessen per dag van 210 cc + 7 scheppen. De ene keer komt ze wel ’s nachts voor een fles de andere keer is ze gewoon wakker.

Slapen 

Dit blijft een dingetje bij Fleur. Ik denk gewoon dat ze weinig slaap nodig heeft, maar toch twijfel ik hier regelmatig aan. Overdag slaapt ze tegenwoordig wel in haar eigen bedje en dan slaapt ze ongeveer een uurtje als ik geluk heb. ’s Avonds slaapt ze altijd heel goed en tegen een uur of 1 is ze standaard wakker en is er eigenlijk altijd wel iets. Of honger, of een poepluier.  Of ze is gewoon klaar wakker aan het feest vieren in bed. Ik probeer mij er zoveel mogelijk bij neer te leggen, dat het zo is, en daardoor zijn de nachten wel echt een stuk beter te doen.

Grow baby Grow 

Qua groei gaat ze ook heel lekker en ziet ze er gezond uit. In december was ze zo onwijs dun, nou daar is nu niks meer van terug te zien. Het gaat goed en ze is lekker in de breedte en lengte aan het groeien haha! Ze heeft maat 68 heel kort aan gehad en inmiddels vertoeft ze in maat 74! Sofie was altijd een heel klein propje en dat komt nu goed uit, want Fleur heeft dezelfde kleding aan als die Sofie rond dit tijd stip van het jaar aan had. Scheelt een boel geld die ik niet hoef uit te geven aan kleding.

Op naar een nieuwe maand! Hopelijk gaan we steeds meer stapjes vooruit. 

Facebook Comments

Share this post