Happy momlife

Untitled design (5)
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 6 maanden!

Een half jaar geleden rond deze tijd lag ik klaar wakker te zijn met onze nieuwste aanwinst in ons gezin. En nu.. Nu is ze alweer een halfjaar. Een halfjaar waarbij ik voor het eerst pittige momenten heb meegemaakt als moeder. Maar wat ben ik blij en dankbaar dat Fleur ons gezin compleet heeft gemaakt. Nu ze een halfjaar is zal haar ontwikkeling nog sneller gaan en stiekem vind ik dat heel leuk.

De eerste zes maanden heb ik veel slaap ingeleverd en ik denk dat dit nog wel even zal gaan aanhouden. Fleur slaapt het liefst boven op mij of tegen mij aan en voor het eerst heb ik een kind die vaker bij mijn in bed slaapt dan in haar eigen bed. Ik snap wel waarom ouders dit doen, want constant heen en weer lopen of de hele tijd een onrustig kindje in haar bedje kost veel meer energie en als je samen slaapt heb je toch de volgende ochtend iets meer rust gehad. Ik moet er wel weer staan om het gezin draaiende te houden. Wel hoop ik dat ze binnenkort weer voornamelijk in haar eigen bed gaat liggen, want heel lekker slaap ik niet. (hallo buikslaper!)

Qua eten gaat het goed! Onlangs maakten wij de overstap naar normale flesvoeding in plaats van de Hero Comfort en wonder boven wonder gaat dit goed. Het spugen van Fleur is momenteel een stuk minder en daar ben ik zooo blij mee! Ik vond het zo zielig voor haar dat ze constant moest spugen en elke keer weer omkleden. Gelukkig is het momenteel echt minimaal! Daarbij krijgt ze ook 2 x per dag fruit of groente en daar geniet ze enorm van. Het is zo erg dat ze boos wordt als haar portie op is haha. Ook krijgt ze af en toe een korstje brood. Genieten hoor als ze lekker eet en niet zoveel meer spuugt.

Qua ontwikkeling gaat het ook veel te snel. Als ik haar neer zet dan blijft ze al eventjes zitten, zo knap! Ook kan zichzelf achteruit verplaatsen en vind ik haar regelmatig onder de bank haha. Momenteel is ze bezig met haar knietjes onder de kont en zal dit ook wel een stapje zijn naar het kruipen. Dat mag van mij nog wel even wachten hoor, want ons huis is nog niet helemaal baby proof haha! Ook deze keer vind ik het weer super leuk om de ontwikkeling van mijn kleintje te zien.

Een half jaar Fleur <3 

Facebook Comments

Share this post