Happy momlife

20180203094405_IMG_4035.JPG
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 5 maanden oud

Ik denk dat iedere blog die een update van Fleur bevat wel kan beginnen met wat gaat de tijd snel! En dat is ook zo, want jeetje wat gaat de tijd snel. Vandaag is Fleurtje alweer 5 maanden bij ons en de tijd lijkt voorbij gevlogen. Soms ben ik blij dat de tijd zo snel is gegaan, want de eerste maanden waren knap lastig. Inmiddels kan ik wel zeggen dat het beter gaat en dat wij onze draai hebben gevonden en Fleur goed kennen. Fleur is een heel ander kindje in vergelijking met de andere twee. Hier heb ik de voorgaande maanden heel erg aan moeten wennen. Nog steeds zijn wij ’s nachts veel wakker, slaapt ze regelmatig bij ons en is soms het ritme ver te zoeken. Maar ik ken haar, ik weet wat ze wil en wat ze niet wil en dat is zo fijn. Ook heeft het te maken met een stukje acceptatie. Je kunt wel altijd blijven zoeken naar oplossingen, maar soms is een kindje nou eenmaal veel wakker, en soms moeten ze gewoon even huilen. Ik besloot mij hierbij neer te leggen en kreeg er zoveel rust voor terug. (godzijdank!)

Ook is het allemaal wel wat beter geworden hoor. Sinds dat wij vorige maand zijn begonnen met vaste voeding is haar reflux langzaam aan het verdwijnen. Het ligt wel aan de voeding hoor, maar tot dusver ben ik mega positief en ben ik blij dat wij op tijd zijn begonnen met vaste voeding. Ze krijgt 4 flessen op een dag en één keer groentepap en fruitpap. Ook krijgt ze door haar ochtendfles een schepje rijstebloem en dit werkt ook prima. Door dit allemaal is haar reflux zoveel minder geworden wat natuurlijk heel prettig is. Momenteel is Fleur verkouden en dan merk je dat de reflux gewoon een stuk heftiger is. Zo sneu! Gelukkig is dat iets tijdelijks.

Qua ontwikkeling gaat het heerlijk! Ze doet wat ze moet kunnen en probeert zelfs al vooruit te komen haha ziet er zeer lachwekkend uit. Wij hebben de box de deur uit gedaan en ik zie dat ze nu veel meer plezier heeft. Lekker rollen op de grond en spelen met Aron en Sofie. Fleur is dol op Aron en Sofie en wanneer het even kan leg ik haar dan ook op de grond om met hun te spelen. Natuurlijk ligt ze op een boxkleed en speelkleed en zorg ik er wel voor dat ze het niet koud krijgt.

Qua groei gaat het ook lekker. Twee weken geleden moest Fleur nog prikjes inhalen en daar was ze 64 cm en woog ze euh… Ik weet het niet meer haha! Oja! 6200 gram. Prima volgens het lijntje. Zo min als ze eind november/begin december was is ze gelukkig niet meer geweest en ik ben zo blij dat ik naar mijn eigen gevoel heb geluisterd. Kleding maat 62 begint nu echt klein te worden en maat 68 (kraamcadeaus en kleding van Sofie) mogen de kast in en gedragen worden. Geen newborn kleding meer, maar echte baby kleding. Zo jammer! Ik doe alle kleding ook direct weg, er komt geen baby meer en ik heb geen zin om alles te bewaren. van Ieder kind bewaar ik een paar items, mochten ze dit later wel willen hebben.

Afgelopen maand heeft Fleur een grote sprong vooruit gemaakt. Nog steeds ga ik er een paar keren per nacht uit, maar overdag heeft ze zoveel meer rust gekregen, zo blij mee! Op naar het half jaar! 

Facebook Comments

Share this post