Happy momlife

20180105124136_img_36661408844075.jpg
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 4 maanden oud | Update

En toen was Fleur alweer vier maanden. Een jaar geleden op 4 januari hadden wij de aller eerste echo en mochten wij Fleur voor het eerst bewonderen. Ik vind het bizar dat ze nu al zoveel kan en toen een klein stipje was dat knipperde. 4 maanden en wat is er veel gebeurt. 

Steeds makkelijker 

De kinderarts zei dat Fleur waarschijnlijk een stuk makkelijk ging worden nadat ze 3 maanden oud was. En zo wat had hij gelijk. Er kwam rust over ons meisje, haar reflux is er nog steeds, maar ook rust en die rust zochten wij. Slapen is nog steeds niet haar ding overdag en boven slapen overdag lukt voor een half uurtje. Ik probeer het slapen los te laten en ik vaar mee hoe Fleur vaart. Is ze moe? Dan gaat ze in de kinderwagenbak en daar valt ze heerlijk in slaap. Natuurlijk probeer ik haar ook boven te laten slapen, maar dit skip ik ook wel eens een dag. Ze is heel tevreden speelt graag in de box en lacht veel. Volgens mij is ze de meest vrolijke baby die wij gehad hebben. Heerlijk kind! Ze gaat tegenwoordig tussen 19:00 uur en 20:00 uur op bed en op een keer haar speentje teruggeven na valt ze eigenlijk vrij vlot in slaap en zien/horen wij haar pas de volgende ochtend tegen 20:00 uur weer.

Eten 

Op tweede kerstdag heeft Fleur haar eerste hapjes vaste voeding gehad, op advies van de arts zijn wij begonnen. Wij zijn begonnen met groente en deze week heeft ze ook een paar keren fruit gehad. Wij merken voor haar reflux echt verschil en gelukkig reageren haar darmen er ook goed op. Ik ben vooral blij met het reflux verhaal, het is namelijk veel fijner dat je met je baby kunt knuffelen zonder dat je daarna schone kleding aan moet trekken. De hapjes zijn momenteel nog puur voor erbij, naast haar hapjes drinkt ze helaas nog steeds maar 4 flessen. Maar dit lijkt voldoende te zijn voor haar om haar eigen lijntje te volgen. Ik denk dat Fleur straks vrij vlot van de fles af is en over is op de vaste voeding.

Rot sprong! 

Iets voor de drie maanden begint er een helse sprong en gelukkig zit ie er bijna op. Het is wel leuk om te zien dat ze tijdens zo’n sprong periode zoveel nieuwe dingen kan. Zo kan ze inmiddels beide kanten op rollen en is ze druk bezig met het trainen van haar buikspieren door sit ups te doen. Ik denk dat het net zo’n vlugge tante gaat worden als Sofie en dat ik binnen no-time mijn baby kwijt ben. Nog maar even lekker veel knuffelen dus! Tijdens de sprong was ze overdag zo onrustig en niks was goed.

Lieve broer en zus 

Fleur geniet ook enorm van Aron en Sofie. Regelmatig hangen ze boven de box om haar te entertainen. Ook zijn ze goed entertainment als ik moet koken of even een keer rustig op de wc wil zitten. Aron speelt graag “een spinnetje, een spinnetje..die gaat je kriebelen” met haar en Sofie doet dit nu ook na, zo lief! Fleur reageert er heel leuk en blij op en ik geniet enorm van. 8 jaar geleden kon ik mij niet voorstellen dat ik nu 3 kinderen zou hebben, ik had namelijk de intentie om pas na mijn 30ste te beginnen aan kinderen. Dit gebeurde 18 jaar eerder en ik ben er zo blij mee!

Afgelopen maand was een fijne maand. Ik ben benieuwd wat er de komende maand allemaal gaat gebeuren. 

Facebook Comments

Share this post