Happy momlife

IMG_20171124_175902_713.jpg
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 3 maanden oud | Update

Jeetje wat gaat de tijd snel voorbij, Fleur is vandaag gewoon alweer 3 maanden oud. Ze is alweer 3 maanden deel van ons gezin en zit al 3 maanden mijn leven op z’n kop. Ik had gehoopt dat het inmiddels weer wat rustiger zou zijn, maar helaas zit de rust er nog niet in. Tijd voor een update. 

Reflux, KMA? Wat is er met mijn baby?

Tijdens de vorige update vertelde ik over Fleur haar reflux en dat ze goed reageerde op de medicijnen (ranitidine) die ze kreeg. Dit bleek helaas van korte duur te zijn, want sinds 3 weken is het weer helemaal mis. Ze wil weer helemaal niks, huilt veel, spuugt veel en is niet zichzelf. Toen het allemaal weer een week bezig was heb ik een afspraak gehad bij de huisarts en daar werd vrijwel direct aangeboden om met Fleur naar de kinderarts te gaan. Ondertussen zijn wij al over op de Pepti om te kijken of het tocht niet wel koemelkallergie is. Ook kregen wij van de huisarts nieuwe medicijnen die ik op dit moment (ik schrijf dit stukje op 24 november) nog niet heb opgehaald. Ik wil eerst de afspraak bij de kinderarts afwachten aangezien wij inmiddels al zoveel geprobeerd hebben dat ik ook wel een beetje klaar ben om mijn baby als proefkonijn te gebruiken, want zo voelt het nu een beetje.

Haar ontwikkeling

Fleur ontwikkelt zich ondanks haar pijn goed! Ze is een lange dunne dame en maatje 62 zit haar al goed. Voor wij het weten gaat ze over op maat 68, lange dame! Ook is het een echte lachebek en is dit nog meer naar voren gekomen op het moment dat wij over gingen op de pepti, ze is er mega relaxt door geworden. Fleur is een echte druktemaker en ze grijpt en slaat graag naar haar speeltjes en ondertussen gooit ze er enthousiaste kreetjes uit. Onwijs leuk om te zien!

Het consultatiebureau 

Vorige week maandag mocht Fleur weer naar het consultatiebureau. Voor haar checkup. Ze is nu 60,5 CM lang en weegt 4800 gram. Een lange dunne dame dus. Ze was wel weinig aangekomen en het is wel echt een dingetje dat wij in de gaten moeten houden. Verder ontwikkelt ze zich prima en deed ze alles dat ze moe doen.Gelukkig! Verder vond ik het maar een akelige afspraak met een vaag gesprek waarin niks duidelijk werd vertelt. Ik ga liever naar de arts toe dan naar de wijkverpleegkundige.

De kinderarts

Afgelopen donderdag mochten wij met Fleur naar de kinderarts toe ivm haar onrust. Hier kwam uit dat ze inderdaad reflux heeft, maar wij mochten direct stoppen met de medicatie. Volgens de kinderarts werkt het niet, ik ga er verder niet op in, want ik heb geen medische kennis en kan informatie verkeerd over geven. Wel heb ik het gevoel dat het verhaal van hem klopt. Wij moeten haar voeding dus indikken en dit moet voldoende zijn. Daarnaast komt er een provocatie voor de koemelkallergie alleen weet ik niet of het nodig is. De dag na de afspraak wilde ze geen pepti hebben ze weigerde elke fles en ik kreeg er met moeite een paar cc in. Dit wilde ik niet en omdat ik pas op dat punt kwam toen het ziekenhuis niet meer bereikbaar was pakte ik de Hero Comfort er weer bij. Tja en toen kreeg ik een heel ander meisje. Ze dronk haar flesje weer leeg, spuugt minimaal, en is opeens mega tevreden. Ik heb opeens een heel ander kindje en haar lijfje lijkt gereset. Ook haar darmen reageren nu wel goed op de Hero comfort. Ik snap er even helemaal niks meer van, en hoop ook niet dat het iets tijdelijks is. De kinderarts belt mij nog terug over de vervolg stappen nu.

Op naar een nieuwe maand met hopelijk meer rust! 

Facebook Comments

Share this post