Happy momlife

Fleur en mama
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 2 maanden oud | Update

Whaa mijn baby is alweer 2 maanden oud en dat terwijl het voelt alsof ze er echt nog meer net is. Oké in principe zijn twee maanden ook nog niet zo heel lang, maar oké. Tijd voor een update, want als je mij op social media volgt heb je misschien wel voorbij zien komen dat het niet allemaal heel makkelijk verloopt. Waar Aron en Sofie de meest makkelijke baby’s waren zonder gekke dingen blijkt Fleur een moeilijkere start te hebben. 

Extreme reflux? 

Ik had al eens vertelt dat Fleur veel aan het spugen was dit werd verholpen door johannesbroodpitmeel en later door de HERO Comfort. Toch bleef ze ongemakkelijk en voelde je de boel gewoon omhoog komen. Ik was al eens bij de huisarts geweest, maar omdat Fleur zo goed groeide kreeg ze geen medicijnen. Ruim een week geleden was ik er klaar mee. Fleur huilde zoveel dat ik het niet meer zag zitten en ik verdriet had, omdat mijn kind pijn had. Er moest iets veranderen. Ik belde ’s ochtends de huisarts en ’s middags kon Robert medicijnen voor haar ophalen. Wat een verademing! Al vanaf de eerste keer dat ze de medicijnen kreeg kwam er een rust over haar heen. Toch hebben wij nu een week later nog regelmatig dat het haar omhoog komt en lijkt dit medicijn niet zwaar genoeg. Ik wil het eerst twee weken proberen voor ik weer bij de huisarts aan de bel hang.

Geen KMA

Wij zijn zo’n drie weken geleden overgestapt op de HERO comfort en in eerste instantie leek het geen verschil te maken, maar inmiddels weten wij beter. Ze heeft al een week geen uitslag meer, slaapt al beter en ook haar ontlasting is redelijk op gang. Wij besloten daarom ook de afspraak bij het consultatiebureau af te zeggen. Geen Pepti of PEP te proberen, maar ‘gewoon’  verder te gaan zoals het nu gaat.

De leuke berichten 

ZO en dan nu over op de leuke berichten en de mooie ontwikkelingen! Fleur is een heel vrolijk meisje ondanks de pijn die ze regelmatig heeft. Lachen kan ze als de beste en het geeft een goed gevoel als ze lacht. Inmiddels maakt ze ook al heerlijke geluidjes bij het lachen en lijkt het soms alsof ze tegen je aan het kletsen is. Zo gezellig! ’s Nachts mogen wij ook absoluut niet klagen. Fleur krijgt haar fles tussen 21:30/22:30 en valt dan in slaap tot de volgende ochtend. Meestal rond 06:00 uur en dan neem ik haar bij mij in bed waar ze nog een uurtje verder slaapt. Als het aan haar ligt nog langer, maar dan moeten wij er echt uit omdat het echte leventje dan begint haha! Fleur groeit lekker en gaat zo langzamerhand richting maat 62. Ze vliegt door haar eerste kleertjes heen haha!

Grote broer en zus! 

Aron en Sofie zijn dol op Fleur en het liefst continu met haar bezig, zo lief om te zien! Ze kunnen ook niet wachten tot ze echt met haar kunnen spelen. Momenteel proberen ze haar ook al lekker bezig te houden met de boxmobiel, knuffeltjes en het magische spiegelpaneel van VTech. Het is zo leuk om ze samen te zien en ik kan niet wachten om ze straks samen te zien.

Het was een bewogen maand en ik werd als moeder flink uitgetest. Gelukkig zien wij ons meisje met stapjes vooruit gaan. 

Facebook Comments

Share this post