Happy momlife

Fleur 11 maanden 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 11 maanden

Nu ik deze blog schrijf komt het toch wel eng dicht bij. Volgende maand hebben wij gewoon Fleur haar eerste verjaardagsfeestje al gevierd en is ze 1 jaar bij ons! De laatste weken blik regelmatig terug op de laatste loodjes van mijn laatste zwangerschap en ben ik blij dat ik niet deze zomer hoogzwanger ben haha! Ook hadden Ro en ik het erover dat wij vanaf volgende maand nooit meer een babytje van ons zelf in huis hebben en dat wij het worden van opa en oma nu ook wel begrijpen haha! Gelukkig duurt dat nog heel lang.

Tanden leed

Fleur is een stuk sneller dan Sofie haha die had 2 tanden ofzo toen ze 1 jaar werd. Fleur heeft er inmiddels 6! En ze komen met weinig leed tevoorschijn. Op het moment dat ze erdoor drukken horen wij haar even en met een zetpilletje is het goed te doen. Het is zo fijn om te merken dat ze er eigenlijk weinig last van heeft. Ook het eten gaat nu al een stuk makkelijker. Ze bijt stukjes af bijvoorbeeld. Ik was deze blog een paar dagen eerder al begonnen, maar inmiddels komen er nog 2 door haha!

Lees ook: Sofie 11 maanden 

Lopen aan 1 hand 

Fleur is lekker in in één lijn qua tempo met Aron en Sofie, die liepen beide me 13 maanden en ik heb echt het gevoel dat Fleur er achteraan komt. Afgelopen week liep ze namelijk voor het eerst aan één hand! En wat een gang had ze erop. Ik zelf vond dit een moeilijker moment en de tranen kriebelden achter mijn ogen. Echt een afscheidsmomentje. Maar ze loopt nog niet los, dus helemaal los laten hoef ik nog niet haha! Ook haar baby rollator vind ze geweldig en speelt er graag mee. Ook Aron en Sofie vinden het erg leuk als ze daar mee aan de wandel is. Verder ging haar ontwikkeling niet heel hard, of geen bijzondere nieuwe dingen. Ze kan inmiddels ja knikken als de beste en laatst had ze van Ro hand kusjes leren geven, zo aandoenlijk!

Lees ook: Fleur haar eerste hapjes

Eten

Sinds wij Fleur eten geven op de Rapley methode gaat het echt stukken beter! Ze eet ongeveer 4 broodjes per dag met een fruit spread erop of gewoon boter. Krijgt ’s ochtends haar fruit en ’s avonds warm eten. Ze eet lekker met ons mee en dat gaat eigenlijk heel goed. Ik zal binnenkort weer eens een dag ritme van Fleur delen.

Slapen

Hierin hebben wij zulke grote stappen gemaakt, want….ZE SLAAPT DOOR! Ik ben hier zooooo blij mee haha! ZO gek hé dat je er zo naar uit kan kijken. Nou ik vind na zo’n 10.5 maand iedere nacht doorslapen ook best wel fijn hoor. Ze kreeg tot vorige week nog fles ’s avonds laat, maar die heb ik er inmiddels ook al uitgewerkt, waardoor ze een lange ruk doorslaapt, heerlijk! De eerste week had ik zoveel last van de vermoeidheid, ik kwam eindelijk weer tot rust haha! Inmiddels ben ik helemaal gewend aan het doorslapen, heerlijk!

Het consultatiebureau 

Afgelopen vrijdag mochten wij weer eens een bezoekje brengen aan het consultatiebureau. Ik ga alleen heen voor de prikjes en verdere afspraken skip ik. Ik was inmiddels wel benieuwd hoe lang Fleurtje is. Ze is op dit moment 75 cm en weegt 9740 gram. Lekker spekkie haha! Ik vond de afspraak weer een beetje overbodig en merkte dat ik er ook echt zat met een gesloten houding. Ik heb er niet zoveel te vertellen alles gaat goed en ik hoef niet te vertellen dat alles goed gaat, dit heb ik al zo vaak gedaan bij de andere kinderen en is gewoon vermoeiend. Maar ze is weer goedgekeurd, kreeg 2 inentingen en huilde er niet eens bij, zo knap! Over een paar maandjes gaan wij weer heen voor de nieuwe vaccinaties.

Zo! Dat was een lange update, de laatste maand met een baby in huis is begonnen. Tijd om een kick-ass eerste verjaardag te vieren <3

Facebook Comments

Share this post