Happy momlife

fleur 10 maanden
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fleur 10 maanden

10 maanden geleden lag ik te dagdromen met een baby op mijn borst, inmiddels is het kleine meisjes dus 10 maanden vandaag en is inmiddels toch wel aftellen naar haar aller eerste verjaardag. Ik probeer van alles uit te stellen, omdat ik geen afscheid wil nemen van de laatste baby periode. Niet dat Fleur nog heel erg baby-ish is, maar toch haha! ZO klaar met het emotionele gezwets over mijn ouder wordende baby tijd om te vertellen wat wij deze maand allemaal hebben meegemaakt.

Rapley 

Laten we beginnen met het eten van Fleur. Ik heb al eens aangegeven dat ze prutjes uit een potje niet zo’n succes vindt. Ik ben dit niet gewend, want de andere twee kon ik best iedere avond een potje geven. Helaas nu dus niet! Fleur wil eten wat wij eten en daar zijn wij dan ook actief mee bezig gegaan. Iedere avond als ik aan het koken ben bewaar ik wat groente dingetjes die wij ook eten. Ze knabbelt dit zelf op en dit gaat eigenlijk heel goed. Ze eet alles tot dusver allen zijn er nog dingen die ik last vind. Ik ben daarom ook gaan lezen in boeken over rapley (deze) en hoop hier meer door te leren. Flessen verandert nog weinig aan ze moet echt haar 5 flessen op een dag hebben (180+6) en één daarvan is een nachtvoeding. Fruit geef ik vaak een fruitzakje, maar wil ik nu ook gaan proberen met versfruit. Stapje voor stapje krijgt ze dus alleen nog maar grote stukken en dit lijkt mij de beste manier om haar voldoende eten te geven. Oh en brood werkt ze heel erg makkelijk en snel naar binnen. Vooral als er appelstroop op zit haha.

Slapen 

Het slapen van Fleur gaat eigenlijk wel goed. Ze slaap iedere ochtend 2 uurtjes, ’s middags 2 uurtjes en om 19:00 uur geeft ze aan dat ze naar bed wil. Wel slaapt ze heel ligt waardoor ze door ieder geluid wakker wordt. Wij hebben daarom besloten haar op haar eigen kamertje te leggen. Na 10 maanden is het opeens leeg naast mijn bed en dat is wel een beetje gek. De eerste avond was dan ook echt een ramp en was ze zo intens verdrietig zo sneu! Het is een kwestie van wennen en wij gaan het nu ook gewoon doorzetten, zodat er voor iedereen meer rust komt en wie weet slaapt ze straks dan ook door op haar eigen plekje.

Spelen 

Fleur lijkt heel erg op Aron, wij kunnen haar ergens neer zetten met een stapeltje blokjes en ze vermaakt zich prima. Ik vind dat zo fijn hé. Sofie moeten wij namelijk altijd entertainen en dat is niet altijd even makkelijk.  Dus dit is wel echt heerlijk! Ook kruipt ze overal naar toe en loopt ze bij alles langs. Zo leuk om te zien hoe ze zich hierin lekker ontwikkeld. Ook het spelen samen met haar grote broer en zus vind ze geweldig! En het is ook heerlijk om te zien hoe ondeugend ze kunnen zijn samen en ik bereid mezelf maar vast voor op wat gaat komen haha.

En verder.. 

Zit fleur in maatje 80 (!) vind ik heel groot, maar dat kom doordat Soof zo’n klein propje was haha (is). Heeft ze 3 tandjes, 2 onder en 1 boven en komt de vierde er bijna door. En zit ze standaard voorop de fiets, maar dragen doen wij ook nog steeds hoor.

Op naar een nieuwe maand vol nieuwe ontwikkelingen! 

Facebook Comments

Share this post