Recepten

flammkuchen capresse | Recept

Om mij heen zag ik regelmatig recepten opduiken van Flammkuchen, en ook als wij ergens wat gingen eten kwam ik het tegen. Niet te vergeten dat er in de koeling en vriezer bij de supermarkt ook varianten liggen. Ik ben dol op pizza’s dus ik vond dat wij dit ook eens moesten proberen. De eerste keer kocht ik kant en klare deeg van Tante Fanny, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken.

Voor het maken van de Flammkuchen bodem heb je niet veel bijzonders nodig en waarschijnlijk heb je het meeste al in huis. Dit vind ik handig aan recepten, als ik het kan maken met producten die je als basis al in huis hebt. De topping daar kun je net als bij pizza’s flink mee combineren. En ik maakte een capresse variant.

Ingrediënten voor de Flammkuchen 

 • 350 gr (spelt)bloem
 • 5 gr gist
 • 7 gr zout
 • 210 gr lauwwarm water
 • Scheutje olijfolie

De topping 

 • 1/2 potje groene pesto
 • 10 cherry tomaten
 • 1 bolletje mozzarella

Bereiding:

 1. Doe de bloem in een kom
 2. Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren).
 3. Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.
 4.  

  Kneed met je handen (of keukenmachine) tot een soepele deeg. Je hebt goede deeg wanneer het licht plakkerig is en het als elastiek aanvoelt.

 5. Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
 6. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.
 7. Snijd ondertussen de cherry tomaten in plakjes en ook de mozzarella in dunne plakjes
 8. Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier.
 9. Smeer de groene pesto over de bodem van de Flammkuchen en verdeel hier over heen de plakjes cherry tomaat en de mozzarella
 10. Zet in de oven voor +/- 15 minuten

Ik ben benieuwd wat jij graag op je Flammkuchen doet als topping. Je kunt namelijk eindeloos variëren. 

Probeer je een recept van Mijn blog? Dan vind ik het natuurlijk leuk om terug te zien. gebruik de #joyfromjoyce als je iets op social media plaats, dan kan ik het terug vinden. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply jolanda

  Ziet er heel lekker uit. We maken wel eens zelf pizza, dat is altijd een succes, dus dit ook maar eens proberen.

  17/01/2018 at 10:42 pm
 • Leave a Reply