Happy momlife

insanity 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#fitmom: De eerste maand hoe is het gegaan?

Mijn lijf en ik zijn het al een aantal jaren niet eens met elkaar. Ik vind hoe ik er nu uit zie absoluut niet fijn en merk dat dit veel invloed heeft op hoe ik mij voel. Nu Fleur al iets beter slaapt besloot ik dat het nu echt tijd is om er iets aan te doen. Na alle mislukte pogingen is het dit jaar het jaar dat ik weer tevreden kan zijn over mijn lijf.

Bye bye Weight Watchers

Aan het einde van het jaar besloot ik weer met weight watchers te beginnen. Dom eigenlijk, want ik ben met het doen van weight watchers alleen maar aan het jojo-en waardoor het een tijdelijk effect heeft. Ik moet gewoon mijn levenstijl aanpassen. Dus niet alleen bezig zijn met voeding maar ook mijn mindset eromheen aanpakken. Ik heb afgelopen week mijn abonnement op weight watchers opgezegd.

Tamara tipte mij namelijk over Bodieboost. Dit heb ik in 2013 succesvol gedaan voor en na de bruiloft. Bodieboost is niet zozeer een dieet maar meer het veranderen van je manier van leven/eten. Ik doe in samenwerking met bodieboost de 12 weken challenge. Ik hoef niet na te denken over wat ik ga eten de komende weken (oké met hier en daar een aanpassing). Ik heb de boeken die ik destijds had gekregen weer naar beneden gehaald en ik ben al met frisse moed begonnen. Dit is zoveel makkelijker vol te houden. Naast dat je gezonde voeding eet, mag je ook gewoon iets lekkers nemen.

Sporten

Maar niet alleen voeding is belangrijk ik moet ook meer in beweging. Inmiddels sport ik alweer ongeveer 2 keren per week en ga ik dit nu doorzetten na 3 keer per week. En op de dagen dat ik niet sport wil ik langere wandelingen gaan maken met de meisjes. Tel daarbij op het fietsen met een bakfiets en ik heb voldoende beweging voor de hele week.

Het begin punt

Afgelopen week besloot ik te wegen hoeveel ik nu weg, na 3 weken weight watchers na de feestdagen en aan de start van mijn bodieboost periode. Ik weeg op dit moment 87 KG en dat vind ik echt teveel. Ik kijk niet graag naar mezelf in de spiegel en de kleding die ik altijd droeg zit voor geen meter. Dit gevoel zorgt ervoor dat ik helemaal niet lekker in mijn vel zit en dat ik mezelf een beetje loop te verwaarlozen. Zo zonde en daarom juist het moment om echt goed mijn best te doen.

Ik hoop over een paar maanden weer een foto te kunnen maken met een broek die te groot is. Zoals op de kopafbeelding. En ik hoop sowieso dat ik weer wat meer foto’s wil maken, want ook dit doe ik momenteel heel weinig, omdat ik het niet fijn vind om mezelf te zien.. 

Facebook Comments

Share this post