Filodeeg taart met broccoli

De sportavonden zijn al weer even begonnen en dan zijn oven maaltijden heel makkelijk. Zo ook deze Filodeeg taart met broccoli en tomaatjes. Een vegetarische…

De sportavonden zijn al weer even begonnen en dan zijn oven maaltijden heel makkelijk. Zo ook deze Filodeeg taart met broccoli en tomaatjes. Een vegetarische recept voor de dagen dat wij vegetarisch eten. Het is een heerlijk recept met ook nog eens weinig koolhydraten.

Filodeeg taart met broccoli

Equipment

  • springvorm
  • spray voor de bakvorm

Ingrediƫnten
  

  • 5 vellen filodeeg diepvries
  • 450 gram broccoli
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 150 gram cherry tomaten
  • boter
  • Instructies

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking
  • Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water
  • Snijd de tomaatjes in vieren
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, italiaanse kruiden en peper
  • Leg een vel filodeeg er in, bestrijk met boter en leg het volgende vel er iets gedraaid op.
  • Herhaal dit nog een paar keer.
  • Doe de broccoli en tomaatjes er ook bij
  • Giet er eimengsel er over en bestrooi met kaas en eventueel met nog wat Italiaanse kruiden
  • Bak de hartige taart met filodeeg in ca. 45 minuten gaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept