Happy momlife

IMG_20171106_113419.jpg
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fietsen met mijn baby

Zoals je misschien wel al hebt gelezen op mijn blog heb ik geen rijbewijs en toch moet ik mij vervoeren met de kindjes. Wij wonen niet om de hoek bij school en lopen is dus geen optie. Of nou ja het kan wel, maar voor Sofie is het te ver en ik ben dan te lang onderweg. Ik fiets dus veel met de kinderen en heb de afgelopen jaren meerdere manieren geprobeerd. Helemaal met een baby onder de 9 maanden is het een flinke zoektocht.

De bakfiets 

De bakfiets is misschien wel de meest handige fiets manier om jezelf en je kinderen te vervoeren. Daarnaast is het ook nog eens één van de veiligste manieren om je kinderen te vervoeren. Helaas zijn bakfietsen onwijs duur en voor ons is dat op dit moment niet haalbaar. Ik vond dit zelf de prettigste manier om met mijn baby te fietsen.

Een fietskar

Een soort gelijke optie ie een fietskar alleen hier heb ik niet zo’n prettig ervaring mee. Ik zelf vind het fietsen met een fietskar niet prettig, het steekt achter je fiets uit waardoor je constant achterom moet kijken om te zien hoe het met je kindje(s) gaat. Daarbij hebben wij toen Aron een baby was een fietskar gehad die omgeklapt is tijdens het fietsen. Hij zat gelukkig goed vast, maar hierdoor vind ik die dingen best eng. Nee voor mij geen bakfiets. Mocht je trouwens een goede willen dan moet je echt naar de duurdere kijken heb ik mij laten vertellen. Deze zijn een stuk veiliger en kunnen niet kantelen.

De draagzak 

Dit is de manier waarop ik nu nog met Fleur fiets. Ik heb haar in de Tula Free To Grow op mijn buik. Dit doe ik eigenlijk al vanaf haar geboorte. Of nou ja vanaf dit ik weer op de fiets stapte. Ik krijg hier regelmatig opmerkingen over, maar dit voelt voor mij het veiligst. Als ik ten val kom dan kan ik haar direct beschermen en vastpakken ik heb een ruime fiets, dus tussen het stuur en mijn zadel zit meer ruimte dan bij de meeste fietsen, ze komt dus niet zomaar tegen het stuur aan. Ik vind dit het prettigst, maar kan ook goed begrijpen dat anderen dit spannend vinden. Ik zelf vind de overgang naar een fietsstoeltje eng, omdat ze dan een stuk kwetsbaarder is. De draagzak voelt voor mij het veiligst, omdat ze dichtbij mij is en ik haar direct kan beschermen als er iets gebeurt. Ik weet gelukkig niet hoe het in de praktijk zal gaan, maar dit lijkt mij het prettigst en is voor mij het veiligst.

Fietsstoeltje 

Als je kleintje ongeveer 9 maanden is en goed kan zitten mag je kleintje ook voorop de fiets op een fietsstoeltje van Qibbel bijvoorbeeld. . Ik zelf vind het deze keer best spannend, terwijl ik er met Aron en Sofie geen moeite mee had. Fleur kan al heel goed zitten, staan etc en binnenkort gaat ze dan ook echt over op het fietsstoeltje, omdat de draagzak onhandig begint te worden. Ik heb voorrop een stoeltje van Bobike en achterop een Polisport fietsstoeltje.

Genoeg manieren om je baby te vervoeren op de fiets. Hoe vervoer jij jezelf en de kinderen 

Facebook Comments

Share this post