Emma-Sofie Moederschap

Favorieten van Sofie

Alle kinderen hebben een eigen favorieten. Zo ook die van mij. De komende twee weken zal ik de favorieten delen van mijn kinderen. Deze week begin ik met de favorieten van Sofie. welke speelgoed vind ze leuk? Wat eet ze graag? En wat kijkt ze graag? In dit blog deel ik de favorieten van Sofie.

Mickey Mouse 

Meeska mooska mickey mouse galmt er elke dag wel door ons huis heen. Niet door Sofie, maar door de televisie die een aflevering van Mickey Mouse afspeelt. Sofie is er dol op en kan er geen genoeg van krijgen. Een aantal jaren geleden kon je bij de Albert Heijn Disney figuren sparen en toen hebben wij gespaard voor deze figuren. Aron keek er eigenlijk nooit naar om, maar Sofie kan niet zonder de poppetjes en er gaat ook geen dag voorbij dat ze hier niet mee speelt. Haar tweede verjaardag zal dan ook een Mini Mouse thema krijgen.

VTech Vrolijke Vriendjes 

Eén van haar favoriete speelgoeditems zijn de Vrolijke vriendjes. Voor haar eerste verjaardag kreeg ze hier het poppenhuis en nog wat leuke onderdelen van. Met Sinterklaas kreeg ze het kasteel en dit was een groot succes! Ze speelt er graag mee en al helemaal wanneer haar grote broer de hele baan voor haar in elkaar zet. Ondanks dat Aron 6 jaar is vind hij het nog steeds leuk om mee te spelen. Succes dus!

Doekie 

Sofie kreeg bij haar geboorte het bovenstaande knuffeltje cadeau van mijn moeder en nichtje. Sindsdien is het haar favoriete knuffeltje en slaapt ze niet als ze het knuffeltje niet heeft. Hier in huis zwerven er ongeveer 5 stuks rond en je kunt het wel raden zeker? Wij zijn ze altijd kwijt!

Koekje?

Sofie is een echte lekkerbek, brood en avond eten ruilt ze graag om voor fruit of koekjes. Tenminste als het aan haar ligt. Helaas kan ze niet leven op koekjes en moet er zo nu en dan ook een broodje appelstroop in of een paar hapjes groente. Haar favoriet zijn de fruitreepjes van Nestle. Zijn ook super handig om standaard in de tas te hebben.

Loop-konijn

Een loop konijn? Jip! Het is eigenlijk gewoon een loop auto, maar in de vorm van een konijn inclusief konijnen oortjes! Sofie kreeg hem voor haar verjaardag van mijn vriendinnetjes en het is sindsdien een groot succes! Ze loopt er mee met haar pop erin en ze gaat er ook regelmatig op zitten rijden. Onder het zitje zit een bakje en daar stopt ze standaard haar Disney figuren in als ze aan de wandel gaat.

Baby Born 

Sofie kreeg voor haar eerste verjaardag ook een babyborn en dit bleek ook een groot succes! Met een flesje en de pop is ze dagelijks in de weer. Tegenwoordig liggen er ook regelmatig bedjes gemaakt van kussens in ons huis waar baby moet slapen.

Dit zijn items waar Sofie echt dol op is! Volgende week deel ik Aron zijn favorieten. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Priscilla

  Leuk om te lezen! Die fruitreepjes gaan er hier ook goed in.

  17/01/2017 at 2:16 pm
 • Reply Carmelina

  Leuk! “Muis” is hier ook grooooot favoriet!

  17/01/2017 at 6:31 pm
 • Leave a Reply