Op de boekenplank van Aron

Mijn favoriete boeken van Annie MG Schmidt

Als ik de kinderen een boekje voorlees pak ik het liefst een boek van Annie MG Schmidt. Leuke verhalen die vaak ook een beetje ondeugend zijn. T/m zaterdag 28 mei is het nog Annie MG Schmidt week en speciaal hiervoor deel ik vandaag mijn favoriete Annie MG Schmidt boeken. Plus helemaal onderaan dit blog staat een leuke winactie. 

Jorrie en Snorrie

Aron kreeg voor zijn verjaardag dit boekje van mijn opa en oma en het is een groot succes. Het boekje bevat één verhaal onderverdeeld in korte hoofdstukjes. Als wij in de boekje lezen dan lees ik 1 a 2 hoofdstukken per avond.

De speciale feesttrein is klaar om te vertrekken voor zijn eerste rit. Er zijn hoge gasten aan boord: de minister van verkeer, de minister van milieu en de president van Kanditisj, Kandatsj, eh… Kandinges. Maar net als hoofdconducteur Snorrie de trein wil laten vertrekken houdt een meisje hem tegen. Er liggen egeltjes op de rails!

Jip en Janneke

Wie kent ze niet? Herkenbaar verhaaltjes over van alles wat kinderen meemaken. Korte verhaaltjes, maar ook lange verhaaltjes. Doordat de verhaaltjes herkenbaar zijn vinden kinderen het leuk om de verhaaltjes te horen.

Jip en Janneke zijn twee kleuters (buurkinderen) die hele gewone, dagelijkse dingen meemaken. Elk verhaaltje in deze verzamelbundel is een afgerond geheel en speelt zich af in de kleuterwereld, alles is heel herkenbaar. Een geweldig voorleesboek voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar, mede door de vele leuke zwartwit- en enkele paginagrote tekeningen in pastelkleuren. 

Minoes
 Naast de film is er van Minoes ook een boek en mijn voorkeur gaat uit naar het boek. Het boek heeft spannende aconturen
Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima `kats . Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft natuurlijk grote moeilijkheden…
dries-en-de-weerwolf-annie-m-g-schmidt-boek-cover-9789045119120

Winnen!

Om te vieren dat het Annie MG Schmidt week is mag ik het boekje Dries en de weerwolf weggeven aan één van jullie. Hoe maak je kans?

 • Like de facebookpagina van Joyfromjoyce.nl
 • Laat een reactie achter onder dit blog bericht of onder het facebookbericht dat je mee doet.
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

12 Comments

 • Reply Manon van L

  Leuk leuk leuk!!!! Hier ook een voorlees draakje!! Zelf ben ik helemaal gek op Minoes!

  25/05/2016 at 2:13 pm
 • Reply Claudia

  Oh wauw dat zou n spannend boek zijn voor mijn kleinzoon. ik doe graag mee. Wat leuk.

  25/05/2016 at 2:20 pm
 • Reply Henny Norder

  Zou het graag winnen, om de kleinkinderen voor te lezen. Het zijn heerlijke boeken!

  25/05/2016 at 3:03 pm
 • Reply ingrid

  Leuk, wij doen graag mee !

  25/05/2016 at 3:09 pm
 • Reply Lieke

  Wat leuk, hier groot fan van Jip & Janneke! Ik doe dan ook graag mee met deze leuke actie!

  25/05/2016 at 3:30 pm
 • Reply Jessica

  Ja leuk! Annie MG Schmidt heeft zo leuk geschreven!

  25/05/2016 at 9:52 pm
 • Reply eva

  Oh ik doe heel graag mee. Mijn zoontje Cas is 11maanden en kan nu al heel enthousiast reageren op sommige boekjes. Dus ik kijk heel hard uit naar wanneer hij de inhoud iets meer zal snappen;)

  25/05/2016 at 10:11 pm
 • Reply Miranda

  Leuk voor mijn 2 boekenfans.

  25/05/2016 at 10:16 pm
 • Reply Esmee

  Leuke winactie, ik doe graag mee!
  Leuk om voor te lezen in mijn stageklas 🙂

  25/05/2016 at 10:26 pm
 • Reply Jolanda

  Wat leuk, we lezen veel voor, dus nieuw boek is altijd welkom.

  25/05/2016 at 11:12 pm
 • Reply Anniek Gebbink

  Ik doe graag mee, onze zoon van bijna 1 is gek op boekjes. Dit zou een leuke aanvulling zijn op onze collectie boekjes. Onze duimen draaien!

  25/05/2016 at 11:18 pm
 • Reply Anna

  Ik ben ook dol op de boeken van Annie MG Schmidt,ik lees ze graag voor.
  Dit boek hebben we nog niet,dus ik maak graag kans.

  26/05/2016 at 9:41 am
 • Leave a Reply