Happy momlife

playmobil dragons 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Fantasieën komen tot leven met Playmobil Dragons

Ik begin deze blog met een stukje opbiechten, want wij hadden nog geen Playmobil in huis. Dit vond Aron absoluut niet leuk en daar brachten wij verandering in. Aron is een heel creatief en fantasierijk ventje en deelt graag zijn fantasieën in zijn spel, Playmobil is hier uitermate geschikt voor doordat kinderen hun eigen verhaal kunnen vertellen met het speelgoed. 

Playmobil dragons is het nieuwste thema in samenwerking met DreamWorks. Dragons is een een animatie serie die je kunt bekijken op Netflix en hier in huis een groot succes. Het is dan ook erg leuk dat er een Playmobil collectie van is uitgebracht zo kunnen kinderen ook de serie naspelen. De collectie bestaat uit een eiland, grote draken, een schip en een ballista en een katapult. Wij kregen dus voor het eerst Playmobil in huis en ik moet eerlijk toegeven dat ik wel even moest wennen aan de constructie en het soms wel wat kracht kost om het in elkaar te zetten. Ook de handleiding was niet altijd even duidelijk voor een beginneling zoals ik. Toen wij er eenmaal een tijdje mee bezig waren ging het prima, maar ik moest wel even inkomen haha!

Aron ging na het in elkaar zetten direct lekker spelen. Het eiland is gesierd met lichtjes een katapult en er zit zelfs een valkuil in waar je Playmobil poppetje door heen kan vallen. Mega gaaf zei Aron! Ook kun je met pijltjes schieten alleen besloten wij na het eerste incident met zusjelief dat het aan de kant moet als ze beide beneden spelen haha. Wanneer Aron er alleen mee speelt mag hij het bakje met pijltjes erbij pakken.

De grote draak is ook een groot succes. Deze kun je gebruiken om door het huis mee te vliegen en om het eiland mee te bekogelen bijvoorbeeld. In de mond van de draak kun je namelijk een pijl plaatsen en door de mond heen en weer te bewegen schiet hij hem heen en weer. Het schip (die momenteel met de Playmobil Sinterklaas poppetjes gebruikt wordt) is ook een groot succes. Er word mee gevaren en mee gespeeld alsof er echt mensen gevangen worden. Ik vind het heerlijk om te zien hoe creatief kinderen kunnen zijn in hun spel en kan er ook echt om lachen als ik op de bank zit. Televisie is soms geheel overbodig.

Ik heb wel ontdekt dat Playmobil hier in huis een groot succes is, Aron speelt er graag mee en heeft nu op zijn verlanglijstje voor Sinterklaas en zijn verjaardag ook allerlei playmobil sets staan. Ook Sofie is er niet bij weg te krijgen.

Playmobil Dragons is vanaf nu te koop in de winkels. Meer informatie en de verkoopinformatie vind je hier.

Facebook Comments

Share this post