Happy momlife

koken
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Eten jouw kinderen alles wat je maakt?

Ik krijg regelmatig de vraag of mijn kinderen alles eten wat ik ze voor schotel. De vragen komen meestal n.a.v. het delen van een weekmenu of het delen van een recept op mijn blog. Ik snap de vraag wel, want standaard aardappels, groente en vlees staat hier eigenlijk vrij weinig op tafel. Gekookte aardappels al helemaal niet. BAH! Ik ga jullie vertellen of ze echt alles eten of dat ik ook vaak strijd aan tafel heb met de kinderen. 

Aron 

Ik kan hier eigenlijk heel kort over zijn. Aron eet namelijk altijd alles wat wij hem voorzetten. Hij vindt niet altijd alles lekker en dat is ook logisch, want iedereen lust wel eens iets niet. Zo lust Aron geen cheddar. Maar hij probeert altijd alles en vaak komt zijn bordje ook leeg. Heel fijn natuurlijk en dit is eigenlijk altijd zo geweest. Hij eet al vanaf dat ie kan eten met de pot mee en ik ervaar dit als heel positief. Iets wat wij ook door hebben gezet bij de meisjes.

Sofie 

Tja Sofie.. haha! Ik heb tijden gehad dat ik mij echt zorgen maakte over haar eten en of ze wel genoeg binnen kreeg. Maar aangezien ze genoeg spekkies had zat dat altijd wel goed. Ze heeft daardoor ook lang een fles gehad, omdat ik dan zeker wist dat ze nog wat vitamines en voedingsstoffen binnen kreeg. En opeens was daar een paar maanden geleden een omslag. Ze begon met proeven en eten en gaf zelfs aan dat ze dingen wel of niet lekker vindt. Ik merk bij haar wel dat het heel erg af hangt van hoe moe ze is rond etenstijds. Maar over het algemeen gaat het nu goed.

Fleur 

Fleur eet ook al een hele poos mee. Wij eten echt al jaren zoutloos of met amper zout en dat kan ze dus prima mee eten. Ook een groot voordeel dat je kindje snel veel tanden krijgt haha! Fleur lust eigenlijk ook alles op wortels na haha, die gooit ze eigenlijk altijd op de grond. Verder kunnen wij haar echt alles geven en eet ze ook eigenlijk alles op. Wat natuurlijk heel fijn is.

Eigenlijk worden al mijn gekke creaties en bedenksels hier gegeten en daar hebben wij best wel geluk mee, want ik hou niet van standaard maaltjes of AGV maaltijden. En er is hier ook heus wel eens strijd aan tafel hoor, maar over het algemeen eten ze gewoon wat ik maak. Eten jullie kinderen ook zo makkelijk mee? 

Facebook Comments

Share this post