Happy momlife

a woman in brown dress wearing a helmet sitting on a scooter
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Elektrische vervoersmiddelen

Elektrische vervoersmiddelen zijn vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken. Waar we ook kijken, de kans dat je er wel eentje ziet is natuurlijk ontzettend groot. Waar het allemaal begon met een elektrische auto en ook elektrische fiets, kunnen we nu praktisch alles in een elektrische variant krijgen. Niet alleen scheelt ons dit ontzettend in onze portemonnee, maar is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn als het gaat om elektrische vervoersmiddelen, hebben we er een aantal voor je uitgelicht. Uiteraard zullen niet alle mogelijkheden je direct aanspreken, maar het is in ieder geval wel handig om te weten dat ze er zijn.

a woman in brown dress wearing a helmet sitting on a scooter

De elektrische auto

Bij iedereen natuurlijk wel bekend, de elektrische auto! Met de intrede van de elektrische auto enkele jaren geleden, is het autorijden natuurlijk volledig veranderd. Waar we ons eerst druk maakte over snelheid en ook vermogen, zijn we nu vooral bezig met het bereik wat onze auto kan halen. Daarnaast betaal je voor een elektrische auto vooralsnog t/m 2024 geen wegenbelasting en ben je qua ‘brandstof’ stukken voordeliger uit, dan wanneer je moet tanken. Ondanks het feit dat het laden bij een gemiddelde snellader circa 20 minuten duurt, zijn we er inmiddels al helemaal aan gewend. Niet voor niets neemt het aantal elektrische auto’s ieder jaar steeds meer toe. Wel zien we, dat vooral door de hoge prijzen, de aanschaf van een elektrische auto voor ‘Jan Modaal’ een stuk lastiger is. Een gemiddeld voertuig kost toch al snel tussen de 30.000 – 50.000 euro. Een voordelige occasion, die is er praktisch niet aangezien de meeste mensen de eerste auto nog in hun bezit hebben.

Elektrische fiets

Dat we in Nederland massaal fietsen, dat was natuurlijk al bekend. Toch zien we, dat met de intrede van de elektrische fiets dit aantal exponentieel is gegroeid. Zo zien we dat er ook steeds meer jongeren kiezen om de fiets te pakken, in plaats van de auto of scooter. Logisch natuurlijk, want vooral voor de kleine stukjes is het een stuk gemakkelijker en ook sneller. Daarnaast kennen we naast de normale e-bike, ook nog de speed pedelec. Deze fiets behaalt snelheden tot wel 45 kilometer per uur en is dus bij uitstek geschikt voor woon- werkverkeer boven de 25 kilometer enkele rit. 

Elektrische step

Ondanks dat ze nog niet allemaal toegelaten zijn, zien we steeds vaker dat er mensen gebruik maken van een elektrische step. Ideaal natuurlijk! Je kunt namelijk met zo’n step gemakkelijk van A naar B bijvoorbeeld in de grote stad of in de camping. Ook hier zijn er tal van verschillende varianten en is het vooral voor de wat langere afstanden aan te raden te kiezen voor een e-step met zadel. Zo hoef je namelijk niet de hele tijd te blijven staan en kun je rustig gaan zitten.

E-chopper

Ben jij aan de beurt om een gezellig dag weg te organiseren met vrienden, dan is de e-chopper natuurlijk ontzettend leuk! Een elektrische chopper behaalde namelijk snelheden tot wel 25 kilometer per uur en is daarom bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een leuke tocht door het dorp of de stad. Zo kun je van plek naar plek met z’n allen en onderweg genieten van een hapje en een drankje. Uiteraard geen alcohol, aangezien je voor een e-chopper een rijbewijs nodig hebt. Wel kunnen jij en je vrienden nadat de toch is afgelopen uit locatie genieten van een heerlijk vers getapt pilsje met een portie bitterballen.

Voordelen van elektrische vervoersmiddelen

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden waarmee jij je op een milieuvriendelijke manier kunt verplaatsen van A naar B. De ene mogelijkheid is puur praktisch, waar de ander echt voor recreatief gebruik is bedoelt. Het voordeel aan een elektrisch vervoersmiddel is, dat je praktisch geen kosten hebt. Met uitzondering van een auto natuurlijk, waar de kosten in aanschaf en ook onderhoud een veel prominentere rol spelen, geldt dit natuurlijk voor bijvoorbeeld een e-bike in veel mindere mate. Naast het feit dat je maandelijkse kosten een stuk lager liggen, is het gebruik van elektrische vervoersmiddelen natuurlijk ook stukken beter voor het milieu. Zo is de uitstoot van een benzineauto natuurlijk vele malen hoger dan een elektrische auto. 

Facebook Comments

Share this post