Happy momlife

bicycle leaning on illuminated tree on city street
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Elektrische fiets kopen als student: met deze tips vind je een goedkope!

Woon je dichtbij school? Grote kans dat je met de fiets gaat. In de lente en zomer is het heerlijk, maar in de herfst en winter is fietsen minder leuk. Door de regen en vorst kun je doorweekt en/of verkleumd aankomen op school. Met een elektrische fiets verklein je deze kans, want hierop leg je de route sneller af. Heb je geen geld om zo’n fiets te kopen? Wij zetten hier een aantal tips op een rijtje om een goedkope te vinden.

bicycle leaning on illuminated tree on city street


1) Vergelijk elektrische fietsen met elkaar
Voor een elektrische fiets ben je al snel enkele honderden euro’s kwijt. Kun jij het je niet veroorloven om zo’n fiets te kopen? Dan schuif je de aankoop misschien op de lange baan. Zonde, want je betaalt niet overal evenveel voor een elektrische fiets. Vergelijk elektrische fietsen daarom altijd eerst met elkaar voordat je besluit om je stadsfiets toch nog even aan te houden.

Online elektrische fietsen vergelijken is een fluitje van een cent. Er zijn verschillende vergelijkingssites die je hiermee kunnen helpen. Nadat jij je voorkeuren hebt doorgegeven, krijg je binnen een paar tellen een overzicht met elektrische fietsen te zien. De prijs staat er meestal bij, waardoor je in een oogopslag ziet wat je betaalt voor een elektrische fiets.

2) Houd aanbiedingen in de gaten
De gemiddelde student grijpt alle mogelijkheden aan om geld te besparen. Daarom ben je misschien op zoek naar een goedkope elektrische fiets. Als dit inderdaad het geval is, is het verstandig om aanbiedingen in de gaten te houden. Je verwacht het misschien niet direct, maar er worden soms flinke kortingen gegeven op elektrische fietsen. Hierdoor kun je al snel een paar honderd euro besparen. Dit is vast en zeker welkom, want je kunt dit geld dan weer voor andere zaken gebruiken.

3) Koop tweedehands
Wie op zoek is naar een goedkope elektrische fiets, kan het tweedehands aanbod bekijken. Dit heeft misschien niet direct je voorkeur, maar tweedehands elektrische fietsen kunnen vaak nog prima een ronde mee. Daarbij komt dat je aanzienlijk minder betaalt voor bijvoorbeeld een tweedehands elektrische bakfiets. Koop een refurbished elektrische fiets niet bij de eerste beste verkoper, maar kies voor een betrouwbare partij. Je weet dan zeker dat je een fiets van goede kwaliteit koopt. De fiets wordt namelijk eerst uitvoerig gecontroleerd en soms zelfs verbeterd voordat je hem in ontvangst neemt. Hierdoor is hij vaak als nieuw.

4) Kies voor een fiets met voorwielmotor
Elektrische fietsen kunnen zowel een voorwiel- als middenmotor hebben. Deze motoren verschillen in de manier waarop ze ondersteuning bieden tijdens het fietsen. Met een voorwielmotor hoef je zelf minder kracht te zetten, terwijl een middenmotor meer balans en een grotere actieradius heeft. Er zit ook verschil in de prijs van deze motoren. Zo is een elektrische fiets met middenmotor over het algemeen een stuk duurder dan een elektrische fiets met voorwielmotor. Wil je niet onnodig veel betalen voor een elektrische fiets? Dan kun je je het beste voor een fiets met voorwielmotor kiezen.

Facebook Comments

Share this post