Review

EHBO voor kinderen en baby’s

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik een EHBO cursus zou willen doen. Ik had hier eigenlijk nog nooit over nagedacht, maar toen ik mij er in ging verdiepen vond ik dit wel een fijn idee. Een ongelukje zit in een klein hoekje en stiekem is het wel heel fijn om te weten wat ik moet doen. Ik zei ja tegen de cursus en binnen no-time kon ik beginnen.

Iedereen ehbo

Iedereen EHBO is een online cursus aanbod voor EHBO in alle soorten en maten. Ik mocht de minder variant doen, wat natuurlijk heel logisch is als moeder. De cursus volg je gewoon thuis achter je computer of tablet. De cursus is opgedeeld in verschillende hoofdstukken en per hoofdstuk is er een toets. Alle vaardigheden worden getoond in een video waarbij gesproken wordt. Het is dus handig om oordoppen in te doen of op een plek te gaan zitten waar je rustig kan luisteren. Ik deed de cursus thuis voornamelijk wanneer ik alleen thuis was, ik werd dan niet afgeleid.

De cursus duurt ongeveer 4 uurtjes en die 4 uurtjes kun je zelf inplannen. Je kunt bijvoorbeeld elke dag een hoofdstuk doen of alles in één keer. Dit raad ik je alleen niet aan, want je neemt de stof dan een stuk minder op. Ik heb de cursus verdeeld over 4 avonden en elke avond heb ik er ongeveer een uurtje bij gezetten. Ik vond het soms wel moeilijk, sommige handelingen kreeg ik er gewoon niet in.

Als je de gehele cursus hebt afgerond krijg je een afsluitende toets. Je moet dan een toets maken die over alle onderdelen gaat. Ik heb hem één keer opnieuw moeten doen omdat ik sommige theorie gewoon niet meer wist. Nadat je dit hebt gedaan krijg je een certificaat binnen en kun je een praktijkavond gaan plannen. Mijn praktijkavond vond in december plaats en volgende week kunnen jullie lezen hoe dit was. Wanneer je de praktijkavond ook hebt afgerond krijg je een officieel EHBO pasje thuisgestuurd.

De cursus kost 89,95 een prima prijs en veel zorgverzekeraars vergoeden dit ook nog. Mocht je dus een cursus Kinder EHBO overwegen dan zal ik zekers eens bij je verzekeraar informeren of dit vergoed wordt.

Het theorie gedeelte is mij heel erg goed bevallen en ik raad het dan ook iedereen aan. Volgende week ga ik over mijn praktijkavond vertellen en heb ik een leuke aanbieding voor jullie. 

Dit blog is tot stand gekomen ism Iedereenehbo.nl
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Liess

  Ik heb voor mijn werk een ehbo cursus gedaan speciaal voor kinderen.
  (Overblijfjuf)
  4 of 5 avonden bij het rode kruis… erg fijn om dit soort dingen gewoon te weten. Heb het zelfs al 1 x moeten gebruiken toen dochter van vriendin in een snoepje stikte.

  13/01/2016 at 2:13 pm
 • Reply Charlotte

  Ik vind het goed om zo’n cursus te volgen! En inderdaad wat je zegt, een ongelukje zit in een klein hoekje. Ik heb wel eens met ingehouden adem op het puntje van m’n stoel gezeten. Gelukkig was er niks aan de hand, maar je weet maar nooit!

  13/01/2016 at 4:51 pm
 • Reply Jessica

  Wat goed, iedereen zou zo een cursus moeten doen vind ik! Ik ga hem ook zeker volgen als ik straks een keer mama mag worden..

  13/01/2016 at 5:24 pm
 • Reply Annemieke

  Ik heb nog geen kinderen, maar wil hier zeker veel vanaf weten voor ik eraan begin. Dit artikel komt dus wel goed uit! Ik ga me er eens in verdiepen 🙂

  13/01/2016 at 7:14 pm
 • Reply Simone

  Zou wel goed zijn om zoiets te doen. En als het dan ook nog vergoed wordt. Mijn man heeft wel zijn EHBO gelukkig, maar ja er kan natuurlijk ook iets gebeuren als hij er niet bij is.

  13/01/2016 at 11:43 pm
 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Ik vind deze cursussen altijd zo goed, Ik heb zelf geen ehbo maar zou het graag hebben. Ze zouden het eigenlijk moeten verplichten op school.

  14/01/2016 at 6:17 am
 • Leave a Reply