Persoonlijk

Eerste hulp bij: Zwemles!

Sinds een maandje bevinden wij ons regelmatig aan de kant van het zwembad. Of nou ja zoals het hier is; in de kantine van het zwembad. Inmiddels is hij 6 zwemlessen verder en vind Aron het hartstikke leuk en de kantine? Daar heb ik inmiddels mijn draai gevonden. 

Op mijn niet vergeten lijstje:

 • Met stip op 1: De zwembroek!
 • Het pasje van het zwembad én natuurlijk mijn pinpas om elke maand een nieuwe maand te activeren.
 • Het bandje; Bij ons zwembad werken ze met bandjes. Elk bandje staat voor een bepaalde groep tijdens de zwemles. Zo weten de badjuffen en meesters bij welk groepje de kindjes horen.
 • Een handdoek wel zo handig na het zwemmen hé
 • Naïf créme! Aangezien men hier in huis snel last heeft van een droge huid vind ik het belangrijk om na het zwemmen goed te smeren. Zodra wij thuis zijn gaat de douche aan, maar tot die tijd moet de huid ook beschermd worden.

Energie voor het zwemmen aan

Aron zwemt om 16:40 na een lange schooldag. Een vermoeiende de dag dus. Voor dat hij naar het zwembad gaat krijgt hij van mijn banaan, of een fruitbakje waar banaan in zit. Banaan geeft nameljik best veel energie. Ook een broodje werkt goed kwamen wij afgelopen week achter. Rond etenstijd zwemmen zorgt namelijk voor reuze trek bij Aron.

Wachten tijdens zwemmen

Volgens mij is het wel bekend dat de kantine bij het zwembad gelijk staat als het schoolplein. Moeders die kletsen en waar het ene kind natuurlijk nog beter is dan het andere kind. Het hoort erbij en stiekem maak ik mij er soms ook schuldig aan. Maar meestal neem ik een boek mee of mijn e-reader en sluit ik mij helemaal af van alles om mij heen. Tenzij Sofie mee is natuurlijk, dan heb ik het druk genoeg met entertainen haha! Tussendoor nog even een kopje thee en dan zijn de 45 minuten al snel weer voorbij.

Zit jouw kleintje al op zwemles en hoe gaat dat? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Susan

  Wat ik leuk artikel! Zelf geef ik zwemlessen, dus het is leuk om eens een verhaal vanaf de andere kant te lezen

  Liefs,
  Susan

  10/02/2016 at 12:53 pm
 • Reply Marije

  Zwemles! Ik ben ook niet zo gek op benauwde naar chloor meurende zwembaden, maar ik ben wel van plan om van ons kindje een waterrat te maken. We wonen vlakbij het strand, dus het is alleen maar handig voor als het lekker weer is. Geef dat kind een schep, een emmer en water en het vermaakt zich de hele middag 🙂

  10/02/2016 at 6:46 pm
 • Reply Jolanda

  Hier nog niet begonnen met zwemles. Ons zoontje is maar 1,5 jaar jaar ouder dan ons dochtertje. Hij is nu 4 maar niet zo’n held en ook nogal tenger. Dus heb besloten te wachten en ze tegelijk op zwemles te doen.

  10/02/2016 at 8:29 pm
 • Reply Simone

  Het lijkt me heel spannend als je kindje zijn eerste zwemlessen krijgt en je mag alleen achter glas toekijken.

  11/02/2016 at 12:27 am
 • Reply Natas

  Ze hebben hier inmiddels allebei A en B. Twee en half jaar 2 x per week naar het zwembad. Omdat er maar een jaar tussen de twee heren zit hebben ze een half jaar samen gezwommen. Heel handig! En wat ben ik blij dat ik er vanaf ben .
  Nu gaan ze in de vakantie lekker samen zwemmen! En ik heb er best leuke kennisjes aan over gehouden!

  11/02/2016 at 7:38 am
 • Reply Gerdi

  Hier zit Benthe sinds een paar maand ook op zwemles, gelukkig gaat m’n man de meest van de keren mee! Ik heb idd een hekel aan die opscheppende moeders en maak vaak een rondje buiten met Youri!

  11/02/2016 at 1:05 pm
 • Reply Lilian

  Leuk om dit is te lezen. Ik kan niet wachten tot ons kleintje gaat leren zwemmen!

  11/02/2016 at 2:04 pm
 • Reply Jessica

  Leuk artikel, ik ben vaak met mijn oppaskindjes meegeweest naar zwemles, dan had ik niemand anders om te entertainen, maar had ik vaak een tijdschrift of een boek mee genomen! Heerlijk toch een soort van me time.

  11/02/2016 at 8:08 pm
 • Leave a Reply