Persoonlijk

Eerste hulp bij kinderfeestjes

Morgen is het zover Aron zijn verjaardag en ‘s middags ook direct zijn kinderfeestje. En elk jaar weer maak ik mezelf ‘moeilijk’ door het kinderfeestje thuis te organiseren. Vorig jaar was Aron zijn eerste kinderfeestje geheel in LEGO style, dit was een groot succes! Dit jaar wil ik dit natuurlijk weer, een groot succes. Voorafgaand aan zijn verjaardag leek het mij leuk om eerst even een eerste hulp bij kinderfeestjes te delen.

Tip 1 – Hoeveel kinderen?

Nodig niet teveel kinderen uit. Aron mag elke verjaardag 7 kinderen uitnodigen. Best veel, maar ik vind het onwijs leuk. En met mijn achtergrond van lesgeven en het zijn van een dansjuf kan ik prima een grote groep kinderen aan. Maar wanneer je dit niet kan en je weet dat je liever minder kinderen hebt kun je ook met je kind afspreken dat hij zoveel kindjes mag als dat hij oud is. Hoe ouder de kinderen hoe makkelijker de kinderen worden,

Tip 2 – Bedenk een Thema

Een thema bedenken is heel handig zo geef je het feestje namelijk een leidraad door het feestje heen. Zo hadden wij vorig jaar een feestje met Lego thema en dit jaar is het een piraten feestje. Door het thema kan je gericht spelletjes bedenken en ook gericht lekkernijen kopen. Ook kun je kinderen verkleed laten komen bijvoorbeeld.

Tip 3 – niet teveel eten

Een kinderfeestje duurt nooit heel lang. Bij ons begint het om half 2 en eindigt het feestje om 5 uur. Aan het begin heb ik een cupcake voor de kinderen en aan het einde eten wij patat met snacks van tafel. Tussendoor zal er nog wel een snoepje of een chipje zijn maar verder niet. Kinderen eten zich snel misselijk en je wilt liever geen spugende kinderen in huis toch?

Tip 4 – Wees voorbereid

Het is belangrijk dat je alles goed hebt voorbereid. Kinderen hebben geen zin om te wachten en gaan liever in één keer door. Zet alle spelletjes zover klaar je het alleen hoeft te pakken. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere activiteiten die je wilt gaan doen.

Tip  5 – Breng het huis in thema

kinderen vinden het fijn om direct een sfeer te proeven van het feestje. Je kunt slingers en ballonnen kopen in het thema van het kinderfeestje of zelf leuke decoratie maken waardoor de kids het direct door hebben. Ook kun je de kinderen direct een accessoire geven van het thema. Dan weten ze direct waar het feestje over gaat.

Tip 6 – De uitnodiging

Door de uitnodiging kun je al een sfeer afgeven van het kinderfeestje. Zo kun je bijvoorbeeld een LEGO kaartje kopen of een piraten kaartje. Kinderen hebben dan al snel door dat het thema van het kinderfeestje staat afgebeeld op het kaartje.

Is dit het allemaal niet? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het kinderfeestje buiten de deur te vieren. Ook altijd een groot succes bij kinderen! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Kirsten

  Handige tis! Ik denk dat ik het vooral moeilijk zou hebben om het thema te bepalen, maar misschien komt dat gewoon vanzelf als je kijkt naar de interesses van je kind… Lenne is gewoon nu nog te klein om echt haar interesses te uiten.

  13/12/2016 at 1:59 pm
 • Reply Mariëlle

  Toptips, ga dit artikel er zeker nog een keer bij halen wanneer m’n oudste over een half jaar waarschijnlijk haar eerste kinderfeestje gaat vieren. Nog gefeliciteerd met Aron 😉

  13/12/2016 at 3:18 pm
 • Reply Bodil

  Leuke tips! En nog gefeliciteerd! 😀

  14/12/2016 at 1:50 pm
 • Reply Tineke

  Handig tips! Het lijkt me zo leuk om een kinderfeestje te organiseren. Volgend jaar apri wordt Fedde al 1 jaar, ik heb er nu al zin in!
  Liefs

  14/12/2016 at 6:43 pm
 • Leave a Reply