Persoonlijk

Eerste hulp bij hoofdluis met Prioderm

ADVERTORIAL – De eerste scholen zijn vanaf deze week weer begonnen en de kans op hoofdluis is momenteel weer groot. Ik zelf heb tijdens mijn werk in het onderwijs regelmatig last gehad van hoofdluis en vond dit altijd heel vervelend. Tijdens de momenten dat ik last van hoofdluis had gebruikte ik de producten van Prioderm. 

Wat is hoofdluis eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is hoofdluis eigenlijk? Hoofdluis is een parasiet die leeft van mensenbloed. Hoofdluis is niet heel groot, maar 3 mm en is grijsblauw van kleur. Wanneer een hoofdluis net bloed heeft opgezogen is hij roodbruin. Hoofdluis verspreid snel op je hoofd door het legen van eitjes, ook wel neten genoemd. Neten zijn egaal zandkleurig tot bijna zwart en lijken op roos.  Neten zitten vast aan je haar en verspreiden zich in een rap tempo.

Hoe herken je hoofdluis?

Hoofdluis herkennen is niet altijd even makkelijk. In het begin merk je er namelijk vrij weinig van. Bij de eerste besmetting kan je pas jeuk krijgen na 7-14 dagen wanneer het aantal hoofdluizen toeneemt. Men begint dan vaak met krabben en dit is het grootste signaal van hoofdluis. Ook heb je de kans dat je ze ziet lopen, bij blonde kinderen is dit makkelijker te zien dan bij kinderen met een donkere haarkleur.

prioderm 2

En dan heb je hoofdluis

Tja en dan is het (weer) zover, je hebt hoofdluis en je moet aan de gang met middelen. Voordat je begint met het bestrijden van hoofdluis is het handig om contact te leggen met school. De kinderen in de klas kunnen dan op de hoogte gebracht worden en er kan misschien wel een luizencontrole gestart worden. Ik ben Prioderm gaan gebruiken en heb dit als zeer prettig ervaren. Je hebt verschillende producten met allemaal hun eigen werking. Als eerste begon ik met het kammen met de luizen- en netenkam. Een kam met twee kanten die je helpt tijdens het controleren en het daadwerkelijk verwijderen van de neten. Door de dubbele rij metalentanden krijg de luizen en neten er beter uit gekamd. Ideaal! Toen ik zelf op de basisschool zat had je alleen nog maar van die plastieken kammen en dat werkt toch minder effectief, brak er weer zo’n kammetje af kon je er niks mee. Kijk ook eens naar de kaminstructie van Prioderm.

Is het kammen niet voldoende? Dan kun je starten met een lotion of shampoo. Ik maak het liefst gebruik van de Prioderm Shampoo Plus Het werkt in 15 minuten en je hoeft er dus niet een hele nacht mee te zitten. Daarnaast werkt het ook nog eens na de behandeling. Je masseert de shampoo in de haren en laat dit voor 15 minuten zitten. Als de 15 minuten voorbij zijn spoel je het eruit met een klein beetje water. Nadat je het hebt uitgespoeld moet je de haren uit gaan kammen met een neten kam. Zoals ik al aangaf gaat mijn voorkeur uit naar een metalen netenkam. Dit herhaal je na 7 dagen, mocht je dan weer hoofdluis tegen komen dan herhaal je de behandeling. Voor mij is de shampoo altijd voldoende geweest om weer hoofdluis vrij te worden. Mocht dit niet het geval zijn dan heeft Prioderm een lotion die 12 uur moet inwerken en je vaak maar één keer hoeft te gebruiken.

prioderm 1

De rest van het gezin

Is de rest van het gezin nog niet besmet met de luizen en/of neten? Dan kun je hun haar insprayen met de Prioderm-Preventief. Door het op te sprayen bescherm je de gezinsleden 7 uur. Het werk heel makkelijk. Toen ik een melding van school kreeg dat er in de klas van de kleuters hoofdluis was heb ik mijn haren gesprayd met de preventieve spray. Het heeft een natuurlijke geur waardoor niemand merkt dat je het op de haren hebt gespoten. Prioderm Preventief werkt niet om de hoofdluis en/of neten te verwijderen, het werkt alleen beschermend.

Mocht je last krijgen van hoofdluis dan raad ik je zeker de producten van Prioderm aan. Prioderm heeft een compleet assortiment om de hoofdluis en neten te bestrijden. Prioderm is echt de expert op het gebied van hoofdluis en is al jarenlang het meest verkochte hoofdluismerk. Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Priscilla

  Lijkt me echt heel erg om te hebben, zo vies die beestjes! Gelukkig nog nooit last van gehad, ook niet bij de kinderen. Ben wel een beetje bang dat mijn dochter (met dalijk in de kleuterklas hopelijk lang haar) ze wellicht zal krijgen.. krijg al kriebels als ik er aan denk!

  22/08/2016 at 4:55 pm
 • Reply Kleine Prinses

  ik hoop dat we er hier nog even gespaard van blijven!

  22/08/2016 at 10:21 pm
 • Reply Bianca

  Vind dit altijd zo’n rot klus, gebruik meestal producten van de Kruidvat of inderdaad van Prioderm x

  23/08/2016 at 8:26 am
 • Leave a Reply