Happy momlife

shutterstock_1135740683
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Eerste hulp bij nare luchtjes

Nare luchtjes in huis, iedereen heeft er wel eens last van. En nee ik bedoel dan niet één van de 5 poepluiers die gevuld zijn. Ik bedoel andere nare luchtjes, in je meubels, uit het putje of noem het maar op. Voor elk luchtje is ook wel weer een trucje. Wist je dat vervelende geurtjes ook gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken? Daarnaast zit niemand te wachten op vervelende geurtjes helemaal niet als je in de ochtend beneden komt. 

Blijven ventileren – Heel leuk hoor die roosters in het raam, maar dat ventileert echt niet voldoende. Daarom zet ik iedere ochtend in het gehele huis alle ramen een uurtje open. Zo kan de lucht in huis even circuleren en is het weer een beetje frisser in huis.

Je tapijt schoonmaken – Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar ik kwam bij strooming wel tips tegen om geur van oud tapijt te verwijderen. Super handig!

De stofzuiger schoonmaken – Heb jij de stofzuiger wel eens geroken? Nee? Dan zijn je filters waarschijnlijk schoon. Ruik je hem wel? Dan is het misschien handig om de filters schoon te maken en misschien ook wel de zak te vervangen.

Putjes schoonmaken – De putjes en de afvoeren moeten ook regelmatig schoongemaakt worden. Je kunt dit doen met een half kopje soda en daarna een half kopje azijn. Dit gaat schuimen wat je na tien minuten weg kunt halen met een liter kokend water. Mocht de geur blijven dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

Blijf je een muffe geur in huis houden? Het kan ook zijn dat je meubels toe zijn aan vervanging, wij hebben dit met onze bank gehad. Nadat deze is vervangen waren alle muffe luchtjes weg. Ook niet gek het was een stoffen bank en met 3 kinderen is dat niet zo’n succes kan ik je vertellen. Je kunt trouwens ook kattenbakvulling gebruiken om geuren in huis te neutraliseren

Heb jij nog een tip tegen nare geurtjes?

Facebook Comments

Share this post