Luieruitslag 

Luieruitslag komt voor op de plek waar de luier de huid bedekt. Door bepaalde stoffen uit de ontlasting en urine kan de huid beschadigen. Hier door wordt de huid rood, en kan het heel erg pijnlijk zijn voor kindjes. Het duurt vaak ook wel even voordat de huid weer herstelt is. Op momenten dat je kindje tandjes krijgt is de kans op luieruitslag groter, doordat de ontlasting zuurder is. Ook wanneer je kind ziek is kan dit voorkomen.

Waarom Aldanex 

Aldanex is een barrièrecrème; het vormt een beschermlaag tegen de stoffen die in de urine en ontlasting zitten. Hierdoor voorkomt het schade aan de huid. Ook helpt tegen het schuren van de luier over de huid. Mocht er al luieruitslag zijn dan helpt de crème dit te herstellen. Wanneer je de huid hier niet tegen beschermd kunnen de stoffen nog meer op de huid inwerken. Als je er een barrièrelaagje tussen aanbrengt, dan kunnen die irritaties niet meer optreden en krijgen de bestaande plekken de kans om te genezen. En dat is wat je wil natuurlijk!

Aldanex Cleanser en Aldanex Skin Protectant

Ik ontving van BiologiQ twee producten, namelijk de Aldanex Cleanser en Aldanex Skin Protectant. De cleanser is een vochtinbrengende huidreiniger in sprayflacon, speciaal ontwikkeld als voorbehandeling vóór het aanbrengen van Aldanex luieruitslagcrème. De werkzame ingrediënten in Aldanex Cleanser zijn dezelfde die ook in de crème zitten. De cleanser draagt daarom actief bij aan nóg sneller huidherstel bij luieruitslag.

Aldanex Cleanser is een huidreinigingsvloeistof zonder schadelijke stoffen en pH-neutraal, dus mild voor de huid. Omdat je de cleanser naar keuze in schuimvorm of in nevelvorm kunt aanbrengen, is deze zuinig in het gebruik. Je hebt voor het gebruik geen water nodig. Ideaal bij verschonen onderweg en beter dan billendoekjes!

De skin protectant is een doorzichtige creme op basis van dimethicon. Deze creme trekt NIET in de huid, maar zorgt alleen voor een barrière om de huid te beschermen.

Mijn ervaring met Aldanex

De crème is lekker klefferig, maar smeert goed uit. Je ziet heel goed dat het een stevige crème is die duidelijk een beschermlaag vormt op de billen. Ik heb het tijdens het ziek zijn bij de jongste gebruikt en ik merkte al snel verschil. Haar huidje werd er rustiger van. Nu ze nog steeds niet fit is gebruik ik hem om te voorkomen dat het weer mis gaat. De cleanser werkt ook heel fijn. Billendoekjes doen vaak zeer op momenten van luieruitslag, de cleanser is een stuk milder voor de huid waardoor ik kon verschonen zonder grote krokodillen tranen. Je kunt de crème en cleanser bij iedere verschoning gebruiken. Ik ben helemaal enthousiast en ga het zeker vaak gebruiken! Het werkt sneller dan de meeste crèmes. In deze folder vind je meer informatie en zie je ook afbeeldingen met resultaten.