Baby Beau-Fleur Moederschap

Voor het eerst naar het consultatiebureau

Afgelopen vrijdag  mochten wij voor het eerst een bezoekje brengen aan de arts bij het consultatiebureau. Voor het eerst keek ik hier naar uit, want ik was heel erg benieuwd naar hoe het met Fleur gaat en ik had allerlei vragen waar ik zelf geen antwoorden op kon vinden. Een nuttige afspraak dus. 

Een afspraak bij het consultatiebureau begint altijd met een weeg en meet momentje. Vooraf had ik al een beetje lopen gokken en blijkbaar kan ik dat prima! Fleur is 56 cm lang en weeg 4000 KG. Ze is in 6 weken tijd 6 cm gegroeid en +600 gram aangekomen. Een lange dunne dame net als haar grote broer was, lang en dun. Niet gek dus dat de mouwtjes van maat 56 wat kort aan het worden zijn. Ze vliegt door haar kleding heen en ik moet er ook echt goed op letten dat ze alles aan krijgt.

Daarna mochten wij bij de arts naar binnen. Even een small talk en daarna uitte ik mij zorgen over Fleur. Fleur is de laatste weken heel onrustig, moeilijke ontlasting, krampen, spugen, maagzuur, verkoudheid en er kwam ook nog een lading uitslag bij ook. Allerlei dingen waardoor ik toch wel wat onzeker werd en niet wist wat er met mijn meisje aan de hand was/is. Samen met de arts besprak ik de mogelijkheden en over een week gaan wij weer naar het consultatiebureau om te kijken of er al verandering is. Robert heeft KMA gehad en de kans dat Fleur dit heeft is aanwezig. Als er volgende week nog geen verandering is gaan wij over op Pepti voeding om te kijken hoe ze hier op reageert en daarna zal er een provocatietest volgen om te kijken of het daadwerkelijk KMA is of dat er iets anders is. Qua verzorgingsproducten lijkt alles wel goed te zijn en reageert ze hier niet extra op, hier hebben wij al naar gekeken en dit kan uitgesloten worden. Stiekem hoop ik zelf wel dat het niet KMA is en dat het gewoon even een lastige periode is. Zelf vermoeden wij dit ook niet, omdat ze ook hele goede dagen heeft en de goede dagen meer aan het worden zijn sinds wij over zijn op Hero Comfort. Lastig zoeken hoor naar de juiste voeding.

De verdere controles waren allemaal goed gelukkig! Fleur is ons eerste en laatste kindje zonder voorkeurshouding haha! Geen zij-lig kussen nodig, want haar hoofdje is tot dusver mooi rond. Eigenlijk was het een fijne afspraak en werd er goed meegedacht met waar ik mee zat. Over 2 weken gaan wij dus weer heen en over een maand krijgt Fleur haar tweede vaccinaties. De eersten zitten er in en wat was ze zielig, zo hard huilen! De rest van de dag heeft ze ook bij mij gelegen, omdat ze niet in haar hum was. ‘S nachts kreeg ze er ook nog verhoging bij en de dag erna heeft ze voornamelijk liggen slapen. Gelukkig knapte ze daarna alweer snel op.

Op naar de volgende afspraak! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply G.T.

    Hopelijk is het geen kma, maar misschien toch goed om te weten: stel dat je Pepti gaat geven en het lijkt eerst te verbeteren, maar dan toch niet meer, dan kán het ook nog zo zijn dat Pepti niet allergeen genoeg is en er dus andere dieetvoeding nodig is.

    24/10/2017 at 1:55 pm
  • Leave a Reply