Happy momlife

westerbergen 25
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een weekendje Westerbergen

Afgelopen weekend hadden wij dubbelop geluk. Het was namelijk niet alleen heerlijk weer, maar wij brachten het weekend ook nog eens door op een heerlijk plekje, namelijk vakantiepark Westerbergen in Echten. Onlangs hebben zij nieuwe plaggenhutten geopend en wij mochten als één van de eersten gebruik maken van deze accommodatie. Een prachtig ingerichte hut in een mooie omgeving.

Westerbergen 

Vakantiepark Westerbergen ligt tussen de bossen en is een veelzijdig park. Je kunt er je tent of caravan neerzetten, maar je kunt er ook diverse accomodaties huren. Denk aan een chalet, bungalow, een boomhut (Ja echt! en wat voor één), safaritent en de nieuwe plaggenhutten. Voor iedereen is er wel een geschikte accommodatie te vinden die passend is. Westerbergen is een groot park waar je van alles kunt beleven. Zo is er tijdens de vakantie een animatieteam aanwezig, is er een binnen zwembad en buiten een waterspeeltuin. Ook is er een overdekte speeltuin, snackbar en andere eetgelegenheden. En het aller belangrijkste op iedere hoek (zo ongeveer) is wel een kleine speeltuin te vinden. Vakantiepark Westerbergen grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld en ligt dicht bij Boswachterij Ruinen. Je bent dus binnen no-time in de mooie natuur.

Plaggenhut 

Onlangs hebben ze op het vakantiepark drie nieuwe accomodaties geopend, namelijk de Plaggenhut. Vroeger waren deze hutten voor de allerarmsten, ze werden uit hout gebouwen en meestal op het Veen. Het is een kleine accommodatie en je hebt echt een beetje het idee alsof je aan het kamperen bent. De plaggenhutten bij Westerbergen zijn luxe ingericht en het interieur zal ik zo willen verplaatsen naar ons eigen huis haha! De plaggenhutten hebben een eigen badkamer en wc waardoor je niet het camping gevoel hebt, maar toch meer het glamping gevoel. Daarnaast is er een palletkachel aanwezig, een vaatwasser, combimagnetron en een gasfornuis. Eigenlijk bevat de plaggenhut alles wat je nodig hebt. De accommodatie is voor maximaal 6 personen. Er zijn twee kamers aanwezig met beide 4 slaapplekken en de bank in de woonkamer is om te toveren tot een slaapbank. Het campingbedje voor Fleur paste precies tussen de bedden in waardoor ze gewoon bij ons op de slaapkamer kon.

De plaggenhut heeft een ruim eigen tuintje en zit gegrensd aan een speeltuin (die van ons en die naast ons). Tegenover onze hut zaten twee schommels en een heleboel kampeerplekken. Zo gezellig! Fleur kon heerlijk in het tuintje op een kleedje spelen en de oudste twee konden heel fijn alleen spelen naast ons huisje. Met het zand en continu naar het waterkraantje lopen om water te halen. Ze waren zo heerlijk relaxt en ze maakten binnen no-time vriendjes. Ik hou daarom heel erg van campings en vond het ook tof dat onze hut bij de camping was. Dat hele Glamping gebeuren, daar ben ik wel voor gemaakt.

Faciliteiten 

Het park heeft een ruim aanbod aan faciliteiten. Toen wij aankwamen was het etenstijd en besloten wij patatjes te halen. Ik had in geen tijdens zulk lekker patat gehad en het was ook nog eens goed te betalen. Geen belachelijk hoge prijzen. Bij de snackbar kun je ook pizza’s bestellen om mee te nemen. Dus voor iedereen wel keus. Als je toch liever lekker wilt gaan tafelen kun je ook eten bij het familierestaurant, hier bieden ze van alles aan. Je kunt er binnen en buiten zitten. Ook hier vind ik de prijzen goed te doen. Geen belachelijk hoge prijzen zoals je bij vele andere parken ziet. Een dikke pluspunt dus! Ook is er een kleine spar aanwezig waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt ook hier geen gekke prijzen. Het ligt iets hoger dan bij de normale supermarkt. Voor de tweede avond hebben wij hier vlees besteld voor de BBQ en dit kwam bij een keurslager vandaan. Fijne kwaliteit voor een normale slagers prijs. Ik merk dat ik vaak wel op de prijs let en vind het fijn om te zien dat op een vakantiepark de prijs niet 3x zo hoog is.

Activiteiten 

Op het vakantiepark is van alles te doen. Ik had al gezegd dat er tijdens de vakanties een animatieteam aanwezig is en daar zijn wij natuurlijk ook geweest. Sofie heeft zich laten schminken, ze hebben spelletjes gedaan (buiten) en op de laatste avond hebben wij samen gedanst bij de kinderdisco. Er zijn nog meer activiteiten, zoals een kinderbingo en knutselen als je aankomt krijg je een mooi overzichtje mee met alle activiteiten. Ook is er een binnen zwembad en een buiten water speeltuin waar je je uren kunt vermaken. Wij hadden geluk met het weer waardoor wij ook nog even lekker hebben kunnen zwemmen in het buitenbad. Ook is er een indoor speeltuin, hier zijn wij zelf alleen niet geweest door het mooie weer. Bij het zwembad zit ook nog een hele grote springkussen en een grote speeltuin. Daarnaast kun je op diverse plekken ook lekker sporten. Wij hebben ons geen moment verveeld.

Zaterdag middag hebben wij voor Aron nog een skelter gehuurd, hij vindt dat altijd heel leuk om te doen en mocht van ons lekker over de camping heen rijden. Heel tof natuurlijk! Je kunt een skelter per uur of twee uren huren. Wij deden dit twee uurtjes en hij heeft 2 uur lang constant rondjes gereden haha! Hij mocht van ons kiezen tussen midgetgolfen en skelter rijden. Hij vond dit keuze prima en koos dus voor skelter rijden. Hier had ie voor zijn gevoel meer plezier van. Hartstikke goed!

Video 

Tijdens ons verblijf heb ik ook wat beelden geschoten van ons weekendje. Je vindt de video hieronder:

Gaan wij weer terug? 

Met een beetje heimwee zit ik nu dit blog te typen. Wij hebben namelijk echt een heerlijk weekend gehad. Het park is heel erg mooi en je kunt je er prima vermaken. Als je er langer bent zijn er ook nog eens heel veel leuke dingen te doen in de omgeving. Wij hebben gezegd dat wij nog een keer terug gaan naar dit park, want het was er echt heel erg leuk. De kinderen hebben er genoten en wij konden heerlijk relaxen. Precies zoals een vakantie hoort. Geen stress van de tent op zetten, maar lekker je spullen uitpakken in je Plaggenhut (die echt mega tof is!) en genieten maar! Alles wat je nodig hebt is in de buurt en er hangt een fijn sfeertje. Wij komen zeker nog een keer terug, ik heb namelijk nog wat accommodaties gezien die ik nog wel wil proberen.

Nog wat foto’s:

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met vakantiepark Westerbergen. Zij hebben ons de accommodatie aangeboden inruil voor de content die ik heb geplaatst. Heb jij een bedrijf en wil je ook samenwerken? Dan mag je altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
Facebook Comments

Share this post