Happy momlife

afa062d1-6e3a-4913-bb03-2a5231454fb9
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een waterballet in de keuken? Oké!

Soms, heel soms moet je de kinderen laten gaan. Ik heb mezelf voorgenomen om minder vaak nee te zeggen als ze eens iets doen wat eigenlijk niet mag. Zoals bijvoorbeeld een waterballet in de keuken, of een afwassessie van Sofie. 

In onze huidige keuken hebben wij een vinyl vloer liggen, een vinyl vloer is waterdicht en daardoor heel erg fijn met kinderen en onhandige moeders. Ik gooi namelijk regelmatig een beker om in de keuken, of er klotst water over een pan of waterkoker heen. In ons oude huis had ik het laminaat bol staan, door mijn geklungel. Met onze huidige vinyl vloer in de keuken heb ik daar geen last meer van.

Ook Sofie kan zichzelf laten gaan. Ik betrap haar namelijk regelmatig in de keuken terwijl ze uitbundig haar handen aan het wassen is. Of wat dacht je van afwassen met nogal veel water. Ik kan nog wel even doorgaan. Na meerdere online artikelen te hebben gelezen over meer ja zeggen besloot ik ook hier vaker ja op te zeggen. Of beter gezegd, minder vaak te zeggen dat iets niet mag. Even kliederen met water moet kunnen toch? Helemaal met de gedachten dat mijn vloer niet kapot gaat. Eigenlijk moet ik het in het hele huis hebben, want het is echt ideaal!

voordelen van Vinyl:

  • Het werkt geluiddempend, wel zo fijn voor de buren
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Als er water valt is je vloer niet direct kapot
  • Vinyl is niet duur, maar wel mooi (vind ik)
  • Goed bij allergieën, want het stof gaat nergens tussen zitten
  • Voelt warm aan de voeten
  • Naadloos, waardoor je dus geen stof en vuil ophopingen krijgt

Meer ja zeggen 

Het laten spelen met water is de eerste voor mij om meer ja tegen de kinderen te zeggen. Ik hou ze namelijk door het nee zeggen tegen in hun ontwikkeling terwijl sommige dingen wel heel belangrijk zijn. Zo smeer ik altijd het brood hier in huis, omdat ik geen zin heb in geklieder. Belachelijk want onze oudste kan inmiddels prima zelf zijn brood smeren. Het zijn kleine dingen waar ik toch best wel eens vaker ja tegen mag gaan zeggen. Om mezelf wat meer rust te geven en de kinderen wat meer vrijheid te geven.

Laat jij je kinderen vaak met water kliederen in de keuken? Of heb jij dan de vloer bol staan?

Facebook Comments

Share this post