Happy momlife

photo of woman posing during golden hour
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een succesvolle yogastudio openen: 5 tips

Heb je de stap genomen en ben je een eigen yogastudio begonnen? Dat is een goede keuze, want yoga is tegenwoordig erg populair! Maar hierdoor zijn er ook al veel yogastudio’s te vinden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen voor jouw studio kiezen. Hoe doe je dat? Lees het in dit artikel!

photo of woman doing yoga

Stel een doel

Het hebben van een duidelijk doel is erg belangrijk wanneer je een eigen onderneming start. Op die manier kun je gericht ergens naartoe werken. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel leden je zou willen hebben en wat je uiteindelijk aan winst wil over houden. Vooral wanneer je een yogastudio opent moet je naast een duidelijk doel ook een duidelijke visie hebben. Waar sta je voor en wat wil je graag overbrengen op je leden? Als je zelf duidelijk voor ogen hebt wat je wil dan zul je dit uitstralen naar je (potentiële) leden.

Financieel plaatje

Wel is het bij het stellen van een financieel doel belangrijk om een realistisch financieel doel te stellen. Breng vervolgens voor jezelf duidelijk in kaart hoe je er financieel voorstaat; waarschijnlijk heb je voor het openen van je yogastudio flink moeten investeren. Als je dit vanaf het begin duidelijk hebt zul je hier later veel profijt van hebben. Investeer in spullen om je administratie in te verwerken, zoals mappen en schriften. Ben je meer digitaal ingesteld? Zorg dan dat je op de computer financiën duidelijk bijhoudt. Verder kan het geen kwaad om eens om je heen te kijken wat andere yogastudio’s voor prijzen hanteren. Vergelijk dan de diensten die je zelf aanbiedt en baseer daarop je tarieven.

Juiste locatie?

Ook bij het uitzoeken van de locatie voor je yogastudio is het belangrijk om goed om je heen te kijken. Je wil niet te dicht in de buurt van een andere studio zitten. Daarnaast is het goed om over de ruimte zelf na te denken. Wat wil je bijvoorbeeld dat jouw yogastudio uitstraalt? Ga je voor luxe of wil je het juist minimalistisch houden? Zorg in ieder geval voor een lichte ruimte met veel raampartijen. Bedenk ook of je in de toekomst met grotere groepen wil werken en of er daar genoeg ruimte voor is. Verder wil je natuurlijk dat er kleedkamers en douches aanwezig zijn of dat er de mogelijkheid is om dit te realiseren.

Promoot de studio

Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat mensen jouw yogastudio weten te vinden. Het belangrijkste is natuurlijk een mooie en duidelijke website. Laat je website dan ook vormgeven door een professional als je hier zelf niet zo handig in bent. Daarnaast kun je de sociale mediakanalen handig gebruiken om meer leden te krijgen. Plaats hier foto’s op van je studio om mensen zo enthousiast te maken. Ook kun je gebruik maken van gepersonaliseerde relatiegeschenken; laat bijvoorbeeld shirtjes bedrukken met de naam van jouw yogastudio of investeer in customized yogamatjes. Deze kun je uitdelen aan ieder nieuw lid.

Houd een open dag

Wat altijd een goed idee is, is het houden van een open dag. Op deze manier kunnen mensen gelijk zien of dit de yogastudio is waar ze hun lessen willen volgen. Het leukste is dan om een gratis proefles aan te bieden zodat mensen gelijk weten wat je in huis heb. Ook op deze dag kun je handig gebruik maken van relatiegeschenken. Geef de mensen een goodiebag bij binnenkomst en laat daarvoor doppers met logo bedrukken en andere handige spullen voor tijdens de yogales, zoals een handdoek of zweetbandjes.

Facebook Comments

Share this post