Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een stille blog, het einde?

Sinds het begin van de corona crisis is het al stiller op mijn blog. Eigenlijk al het hele jaar. Het afgelopen jaar heb ik veel nagedacht over de vorm van mijn blog. Waar ik ooit begon over het schrijven over moederschap, zijn mijn verhalen een beetje op. Is dit dan het einde van mijn blog?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgend jaar januari blog ik 10 jaar een hele lange tijd en inmiddels beginnen mijn verhalen op te raken. Er gebeurt natuurlijk nog genoeg, maar de kinderen worden ouder en hun privacy vind ik daarbij heel erg belangrijk. Geen details over hun ontwikkeling of andere informatie over school bijvoorbeeld. Dit is iets wat ik altijd al voor mezelf heb gehouden op kleine details na. Aron wordt in december 10, Sofie is 5 geworden en Fleur zal in september 3 worden. Je zou denken verhalen genoeg, maar ik voel het niet meer. Ik voel niet meer de drang om te delen zoals ik dat eerder deed en voelde.

Helemaal stoppen met mijn blog wil ik (nog) niet. Op dit moment vind ik het nog leuk om zo nu en dan iets te plaatsen, maar het fanatieke iedere bloggen zit er voor nu niet meer in. Ik kan het wel gaan forceren, maar ik weet dat ik dan niet de blogs online krijg die ik zou willen.

Daarnaast is het thuis soms ook even pittig, ik zet hier eigenlijk vrij weinig over online en dat laat ik ook zo. Dit zorgt er alleen wel voor dat ik soms gewoon geen tijd heb voor mijn blog en dat ik alle energie steek in ons gezin en de huishouding.

Solliciteren 

Op dit moment ben ik ook aan het solliciteren, ik wil mezelf weer nuttig maken, maar vooral ik wil weer sociaal doen en zijn. Fleur gaat nu ook 3 dagen per week naar de voorschool en dat zorgt ervoor dat ik steeds minder kindjes om mij heen heb. Het goede moment om aan mezelf te werken. Ik heb veel nagedacht over wat ik wil, ik wil eerst een baantje in een winkel bijvoorbeeld voor een paar uren per week. Maar uiteindelijk wil ik een opleiding gaan volgen en wil ik het liefst de kraamzorg in. Heel anders dan waar ik voor geleerd heb. Maar ik wil heel graag mijn ervaring en kennis delen met moeders die net moeder zijn geworden. Ik wil hun kraamweek net zo magisch maken als die van mij waren, want die drie weken waren voor mij alle drie mega bijzonder! Dit ga ik niet direct doen, eerst de kindjes even groot. Wie weet verandert mijn plan nog wel 20 keer want zo ben ik ook wel weer ;p.

Wat gaat er met joyfromjoyce gebeuren?

Tja en dan de vraag wat ga ik met mijn blog doen? Laat ik het zo door lopen en modder ik wat aan of maak ik een plan? Nou maakte ik de afgelopen week een plan, ik schreef op waar ik wel over wil schrijven en waar ik niet over wil schrijven. De conclusie? Ik ga mij ten eerste meer richten op kitchenmom.nl. Koken doe ik iedere dag dus het plaatsen van recepten is niet zo moeilijk. Daarnaast zal ik op joyfromjoyce projecten gaan delen. Doe het zelf projecten voor in en om het huis die je kunt maken met een klein budget! Wij beginnen daarbij met onze tuin en ik heb al verschillende projecten in gedachten. Een stuk minder persoonlijke dingen maar meer activiteiten, feestjes en projecten! Hopelijk gaan jullie dit net zo leuk vinden als de persoonlijke stukjes.

Ik weet niet hoe vaak ik per week iets plaats, maar hoop er wel een regelmaat in te krijgen! Stapje voor stapje!

Facebook Comments

Share this post