Happy momlife

hape 1
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een speelkeukentje goed voor de ontwikkeling

Alle drie onze kinderen zijn dol op het speelkeukentje in huis of zijn er heel erg dol op geweest. Er kan uren mee gespeeld worden vooral door de meisjes. Ons keukentje is onlangs vervangen door een keukentje van Hape en dit blijkt een groot succes bij de meisjes te zijn. Ik ga je meer vertellen over ons nieuwe keukentje ik vertel je ookwaarom een speelgoed keuken goed is voor de ontwikkeling van je kind(eren).

Wij ontvingen van Hape de multifunctionele keuken. Een mooi stevig, houten keukentje van iets meer dan 50 cm hoog. Ideaal om mee te spelen voor Sofie en voor Fleur. Het keukentje lijkt heel realistisch door de afzuigkap die er bovenop zit en de oven inclusief knoppen. De knoppen van de oven en het fornuis maken een klik geluidje als je er aan draait, dit maakt het spelen met de houten speelgoed keuken nog een beetje echter. Daarnaast heeft het de kinderkeuken handige opbergkastjes, eentje hebben wij omgetoverd tot koelkast en de andere is een kast voor de borden en bekers. Bij het keukentje krijg je ook twee pannetjes en twee lepels.

Ik ben erg tevreden over dit keukentje. Hij is niet te hoog, waardoor ook Fleur er heerlijk mee kan spelen. Daarnaast is het keukentje erg stevig. Het in elkaar zetten was zo gepiept, met een biertje en een wijntje erbij waren wij binnen een uur wel klaar. De gebruiksaanwijzing is heel duidelijk, dat scheelt een hoop.

Waarom is een speelgoed keukentje goed voor kinderen? 

Door te spelen in een speelkeuken stimuleer je de fantasie van je kinderen, ze zullen na doen wat jij in je keuken doet. Daarnaast leer je ze onbewust ook vaardigheden die bij een grote mensen leven horen. Ik zie mijn kinderen regelmatig eten maken en daarna de boel afwassen. Grappig, want wij hebben een vaatwasser haha! Daarnaast is het ook een goed moment om je kinderen te leren samen spelen. Samen eten koken? Of juist restaurantje spelen en je laten bedienen. Ik speel regelmatig met ze mee en krijg dan altijd mijn lievelingseten, mmmm! Door me te doen kun je het spel een beetje sturen en nog educatiever maken. Vraag ze maar eens wat voor groente je gaat eten of laat ze een bestelling opnemen. Hiermee ondersteun je de taalontwikkeling en ook de emotionele ontwikkeling kun je goed ondersteunen.

Of wat dacht je van een spiegel voor houden? Als ze iets gekookt hebben mag je als ouder namelijk best zeggen dat je iets echt niet lekker vindt, kijk maar eens hoe ze hier op reageren. Je kunt eventueel op deze manier een situatie na spelen die recentelijk heeft plaatsgevonden. Zo kun je de situatie bespreken en uitleggen op een niveau dat je kindje begrijpt.

De speelkeuken van Hape is onwijs leuk en te koop in allerlei soorten en maten, echt ideaal voor iedereen dus! Daarnaast vind ik het ook heel betaalbaar. In de webshop kun je ook allerlei leuke houten keuken speelgoed vinden voor in de keuken. 

Facebook Comments

Share this post