Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een rustig hoofd bereikte ik zo!

Het waren mij de weken wel hoor! Een aantal weken geleden overleed mijn oom, het zat er aan te komen, maar was toch nog heel erg onverwachts. Dit was voor mij het moment waarop ik besloot dat er van alles moest gaan veranderen in ons leven. Ik wilde meer bij de kinderen zijn, ik wil meer van dit en meer van dat en ga zo maar door. Maar eerst moest ik zorgen voor meer rust in mijn hoofd en dat deed ik als volgt.

De eerste stap

Ik begon deze hele zoektocht naar rust met opschrijven van wat ik nu wil het komende jaren/de komende jaren. Dit deed ik door in mijn Moleskine op te schrijven wat ik wil en hoe ik denk dat ik dit moet gaan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan; ik wil meer tijd met mijn kinderen. Hoe ga ik dit bereiken? Door andere werktijden te krijgen. Dit lukte helaas niet bij mijn vorige werkgever waardoor ik ben gaan zoeken naar iets soortgelijks waar ik meer onder schooltijd kon gaan werken.

Ook het afvallen kwam weer eens ter sprake. Dit zorgt namelijk ook voor rust in mijn hoofd en dat ik minder onzeker ben over mezelf. Ik schreef op welk doel ik wil behalen, wat ik hiervoor moet doen en wanneer ik dit moet gaan doen.

De tweede stap

Toen ging ik plannen in mijn Agenda. Ik wil dolgraag op een andere manier werken, maar hoe zorg ik er voor dat ik het beste uit mezelf kan halen, het leukste werk kan blijven doen en genoeg tijd voor de kinderen heb. Ik schreef op wanneer wij de gastouder hebben en met dit alles kon ik met mijn huidige werkgever in overleg over hoe ik het graag zou willen. Tot dusver mag ik absoluut niet klagen. Oké het was mijn eerste werkweek afgelopen week, maar ik voel echt dat er naar mijn wensen geluisterd wordt.

Ook merk ik dat ik echt energie over heb wanneer ik alleen in de ochtenden werk. Ik kan nu zoveel meer en heb daardoor ook besloten dat ik vanaf deze week het sporten ook al ga inplannen in mijn agenda. Ik ben al 10 KG afgevallen, maar heb nog zeker 30 KG te gaan voor ik op mijn streefgewicht ben.

De derde stap

En dan de derde en voor mij laatste stap op dit moment. En dat is het onderhouden van deze rust. De lente is nu echt begonnen, de zomer komt er aan en de hangmat hangt al weer vaker buiten. In de hangmat kan ik prima een boek lezen terwijl ik om mij heen keuvelende kinderen hoor spelen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar enorm van genieten kan! Naast lezen, ben ik ook veel bezig met het opschrijven van gevoelens. Op mijn social media, maar ook in mijn notitieboekje. Hier kan ik zonder dat iemand er iets van moet vinden alles opschrijven.

Facebook Comments

Share this post