Review

Een planbord voor Aron

Een tijdje geleden merkte ik aan Aron dat hij het fijn vond om om wat duidelijkheid te krijgen in zijn ritme. Dat hij kon zien waar hij aan toe was. Op internet zag ik al vaker een planbord voorbij komen en toen ik tegen die van Gezinnig aanliep wist ik dat dit de oplossing was voor Aron. 

Waarom een planbord?

Waarom een planbord? Je kan toch ook vertellen wat je gaat doen? Aron vroeg om de 5 minuten bijvoorbeeld wat er ging gebeuren, niet erg natuurlijk maar ik vernam aan hem dat hij duidelijkheid zocht. Dat hij wilde weten wat er die dag ging gebeuren. Met een blik op het planbord kan hij zien wat er die dag en de rest van de week op de planning staat. Ook maken wij hem zelf elke zondag klaar voor de nieuwe week.

planbord 2

Het planbord van Gezinnig

Het planbord van Gezinnig is een compleet planbord. Je krijgt een planbord en allemaal kant en klare magneten. De magneten hebben herkenbare afbeeldingen of afbeeldingen waar je zelf een betekenis aan kunt geven. Zo kun je aangeven wat een hele dag school, een halve dag school of een vrije dag is. Of bijvoorbeeld een bezoekje aan de dokter, samen koken, een feestdag en ga zo maar door. Ook kun je met een whiteboardmarker op het planbord schrijven, tevens kun je hier ook de blanco magneten mee versieren.

Kleuren

Alle dagen van de week hebben een andere kleur dit hoort bij het schatkistmethode. De methode die ze bij Aron op school ook gebruiken bij de dagen van de week, heel handig dus. Niet alle scholen gebruiken trouwens dezelfde methode of kleurtjes.

Werkt het?

En dan nu natuurlijk de vraag of het werkt? Ja! Aron heeft een stuk meer rust sinds wij dit bord in huis hebben. Ook als er iets wijzigt die dag zorgt Aron ervoor dat dit ook op het planbord gewijzigd wordt. Hij heeft structuur en duidelijkheid nodig en dat geeft dit planbord.

Het bord kost €29,50 en is o.a. te koop bij Gezinnig. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Lilian

  Sommige kinderen hebben iets meer duidelijkheid nodig dan andere, dat is helemaal niet erg! Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn. Wij werken hier thuis met Picto’s dat is ook een heel handig systeem.

  29/03/2016 at 3:13 pm
 • Reply Simone

  Lijkt me handig. Leuk bord met al die magneetjes!

  29/03/2016 at 3:41 pm
 • Reply Elisabeth

  Echt een superidee dat! Lijkt me een heel handig bord.

  29/03/2016 at 3:53 pm
 • Reply Janouk RedFashionHead

  Altijd goed om kids meer duidelijkheid te geven 😀 Zo kunnen ze zelf zien wat er die dag gaat gebeuren en hoeven ze er niet steeds om te vragen. Ze weten wat er van ze verwacht wordt, meer rust dus 😀

  29/03/2016 at 9:56 pm
 • Reply Nathalie

  Slim om het op deze manier te doen!

  Wij hebben met dezelfde reden een planbord, maar we hebben een blanco, helemaal wit met de dagen van de week en dan een planning per persoon. Maar het belangrijkste… het werkt!

  29/03/2016 at 10:50 pm
 • Leave a Reply