Happy momlife

22217918_1573495942713801_2072475149_o
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een naam bedenken voor jullie dochter: wat vind je belangrijk?

Misschien is het al zeker dat jullie een dochter krijgen, maar twijfel je nog over de ideale voornaam voor jullie meisje. Een naam bedenken kost tijd, want je wil natuurlijk als ouders allebei volledig achter de naamkeuze kunnen staan. Bovendien is het de bedoeling dat jullie dochter zelf haar leven lang blij is met haar naam!


Om een keuze te maken, kan het helpen om eerst op een rijtje te zetten wat jij en je partner belangrijk vinden. Zo weet je zelf iets duidelijker wat je wel en niet wil, waardoor je gericht en doelbewust naar geschikte namen kunt zoeken. Daarbij wordt het als je allebei je wensen op papier zet, wat makkelijker om rekening te houden met de voorkeur van je vriend(in). 

In dit blogartikel zie je welke vragen je zoal mee kunt nemen bij het bedenken van een naam. 

De lengte van de naam 

De voorkeur voor de lengte van een naam, is voor iedereen verschillend. Misschien ben jij een liefhebber van een lange of dubbele naam zoals Anne-Marieke terwijl je partner juist fan is van een naam met maar twee of drie letters, zoals Bo. In dit geval kun je bijvoorbeeld een compromis verzinnen door een korte naam met een lange naam te combineren. Of je schrijft zowel je eigen favoriete meisjesnamen op als die van je partner, en beslist pas bij de geboorte of de lange of de korte naam het beste bij jullie dochter past! 

Nederlands of internationaal

Ouders van nu kiezen tegenwoordig steeds vaker bewust een internationale naam, omdat ze hun kind een naam willen geven die overal ter wereld makkelijk uit te spreken is. Hebben jullie ook al internationale babynamen overwogen, of heeft juist een Hollandse naam de voorkeur? Bedenk dat het voor jullie dochter misschien een voordeel kan zijn om een internationale naam te hebben, zodat ze zich probleemloos kan voorstellen in het buitenland. 

Ga je toch graag voor een Hollandse naam, check dan even de uitspraak in het Engels, en de eventuele vertaling van de voornaam om gênante momenten in de toekomst te voorkomen. 

Modern, uniek of klassiek?

Nog iets om over na te denken: wil je je kind een hippe naam geven die helemaal past bij het huidige tijdperk, of houd je juist van klassiek en traditioneel? Of misschien wil je je juist onderscheiden van de rest en kies je liever voor een originele zelfbedachte naam voor jullie dochter. Ook kan het zijn dat je een moderne naam wel heel mooi vindt, maar tegelijkertijd staat het je tegen dat deze naam tegenwoordig zo veel voorkomt. Maak in dit geval een eigen unieke combinatie of verwissel wat klinkers, zodat je toch nog een unieke draai aan de naam kunt geven. 

Kortom: bedenk wat jullie beide belangrijk vinden, en volg vooral ook je gevoel. 

Veel succes! 

Facebook Comments

Share this post