Happy momlife

img_3744
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een maand na het plaatsen van de mirena spiraal

Ongeveer een maand geleden liet ik een spiraal plaatsen. Eigenlijk deed ik dit geheel tegen mijn zin in, maar er waren op dat moment geen andere oplossingen. Ik ben nu een maand verder waarin ik voor het eerst heb kunnen ervaren hoe het hebben van een spiraal is. Ik deel dan ook mijn eerste ervaring met jullie.

Een spiraal plaatsen deed mij geen pijn. Ik voelde wat buikpijn en leek me daarna aardig goed te voelen. Mijn menstruatie volgde vrijwel direct na het plaatsen van de menstruatie ideaal! Het enige jammer was alleen dat de menstruatie langer aanhield en ik was bang dat mijn ervaring met de prikpil zich ging herhalen. Gelukkig bleek dit niet het geval. Ik heb niet constant gebloed deze maand en dat is voor mij al positief.

Daarnaast lijken mijn hormonen erg goed te reageren op de spiraal. Ik voel me minder opgejaagd, flip minder snel en kan het allemaal gewoon beter handelen. Daarnaast ben ik mijn hoofd ook niet iedere keer bezig met de angst dat ik zwanger ben. Die angst is namelijk heel groot (geweest) en had veel invloed op ons. Ik heb ook veel meer energie wat ook best bijzonder is. Ik was de hele tijd zo moe, en ben nu eerder onvermoeibaar haha!

Het enige vervelende wat ik op dit moment kan bedenken is dat ik momenteel heel veel hoofdpijn heb. Het zeurt nogal. Mijn menstruatie is nog niet helemaal weg ik heb de afgelopen dagen wel wat bloedingen gehad en dit gaat gepaard met hoofdpijn. Geen hele erge hoofdpijn, maar het is er wel en het is wel vervelend.

Inmiddels heb ik ook mijn twee menstruatie gehad na het plaatsen van mijn spiraal en kan ik niet zeggen dat ik heel positief ben. Ik heb alsnog 2 weken gebloed, het bloeden was minder heftig maar het duurde wel lang en dat is niet wat ik hoopte te merken na het plaatsen van een spiraal. Nu gaf de gynaecoloog bij het plaatsen van spiraal wel al aan dat het een paar maanden kan duren voor je echt verschil merkt. Ik hoop echt dat het nog gaat veranderen, want dit is niet waarom ik voor de spiraal had gekozen.

Facebook Comments

Share this post