Happy momlife

Afbeelding 1 - joyfromjoyce - rechtenvrij
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een jongenskamer inrichten: zo pak je dat aan!

Is je kleine baby’tje veranderd in een jongentje dat heel erg ondeugend, avontuurlijk en actief is? Dan wordt het ook tijd om zijn kamer eens grondig onder handen te nemen. Hij wil natuurlijk niet blijven slapen in een babykamer, terwijl het al zo’n stoere jongen is! In dit artikel kom jij erachter hoe je de ideale jongenskamer kan inrichten voor je kind!

Zijn er al toekomstplannen?
Is er een volgende baby op komst, maar heb je nog kamers over? Dan is het handig om de babykamer intact te houden en de kamer die nog over is als jongenskamer te gebruiken. Dit bespaart erg veel tijd en geld. Is er nog geen planning voor een volgend kindje? Laat dan volledig het moment over aan je kind. Wanneer jullie kind aangeeft dat hij een andere kamer wil, kun je gaan beginnen met het inventariseren van zijn wensen.

Het behang
Een van de eyecatchers is het behang. Waar je eerst een schattig babyblauw behang had, is dat nu absoluut niet meer toegestaan. Je zoontje wil namelijk het behang van zijn favoriete superheld/tekenfiguur. We kunnen ons voorstellen dat je van de jongenskamer geen kermis wil maken omdat dit je jochie niet rustiger maakt. Maak daarom afspraken met je zoontje en behang 1 muur in zijn favoriete print.

Overige spullen
Slaapt je kind nog in een ledikant of in een kinderbed? Koop dan een mooi, groot eenpersoonsbed waarmee hij nog jaren vooruit kan. De finishing touch in een prachtige themakamer is door je zoontje te verrassen met een mooi dekbedovertrek van zijn favoriete superheld of tekenfiguur. Daarnaast is een grotere kledingkast, een mooie speelhoek en een bureau ook onmisbaar.

Raamdecoratie
Is je kind eenmaal wat ouder? Dan weet je dat je als ouder ’s nachts ook heerlijk wat meer uurtjes pakt! Een keer uitslapen op een zondag is heerlijk. Het is dan logisch dat je niet wilt dat je kind vroeg wakker wordt door licht dat door de ramen komt. Overgordijnen
of een verduisterend rolgordijn kunnen hiervoor de perfecte oplossing zijn. Is een overgordijn of verduisterend rolgordijn niet een van jouw favorieten? Wat dacht je van een verduisterend vouwgordijn?

Wat mag er niet ontbreken in jouw ideale jongenskamer? 

Facebook Comments

Share this post