Happy momlife

img_1881
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een elektrische bakfiets of een normale?

Zoals je misschien al wel voorbij hebt zien komen heb ik een bakfiets waar ik dagelijks mijn ritjes mee maak. Toen ik mijn bakfiets kreeg was ik nog druk aan het denken of ik voor een e-bike zou gaan of voor een normale fiets. Er valt tegenwoordig ook zoveel keuze! Beide hadden zijn voor en nadelen en ik vond het wel iets waar ik goed over na moest denken uiteindelijk maakte ik een keuze en ik ga je uitleggen waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Normale bakfiets 

Ik besloot al snel dat ik liever geen elektrische bakfiets heb. Er was toen nog veel in het nieuws over het ongeluk met de stint en daarnaast zie ik vaak mensen toch wel gevaarlijke manoeuvres uithalen met hun e-bikes. Dit is natuurlijk heel iets anders dan een bakfiets, maar ik vond toch dat ik daar goed over na moest denken. Vriendin Tamara heeft een elektrische bakfiets, maar fiets met 4 kinderen. Ik hoef maar 2 kinderen te vervoeren en deze twee dametjes wegen ook nog eens niet zoveel. Ik hoef hem ook alleen maar te gebruiken voor woon-school verkeerd dus zonder motor is echt wel prima.

Daarnaast kan ik nog wel wat extra lichaamsbeweging gebruiken. Een normale bakfiets ondersteunt hier het beste bij, want met tegen wind moet ik alsnog hard trappen. Ook fiets ik veelal kleine afstanden, waardoor ik het ook niet nodig vind om een elektrische bakfiets te hebben.

Tweewieler of driewieler 

Daarnaast had ik nog de keuze tussen een tweewieler of driewieler. Maar deze keuze werd al snel voor mij gemaakt, want hij moet wel de tuin in kunnen. Onze brandgang is niet zo breed. En de tuindeur ook niet. Keuze was makkelijk gemaakt op deze manier. Ik heb gekozen voor een tweewieler. Hier kunnen een week aan boodschappen in, 2 tot 4 kinderen en ik heb een pakkiedrager. Ideaal dus en door zijn 2 wielen een stuk wendbaarder dan een driewieler. Ik voel mij hier in ieder geval heel erg vertrouwd op. Een driewieler heeft wel echt meer ruimte in de bak trouwens. Ik kan nu bijvoorbeeld niet de kinderwagen meenemen en dat kon ik in mijn oude bakfiets wel. Maar hé op een normale fiets kon het helemaal niet.

Spijt?

Oké soms als het heel hard waait of het is heel slecht weer heb ik heus wel een momentje van spijt. Want hé het is een blijft zwaar trappen haha! Ook als de band iets leeg is merk je dit direct, ik moet er dan ook altijd voor zorgen dat mijn band goed opgepompt is. Maar dat is sowieso beter voor je fiets of het nu een normale fiets is, een e-bike of een bakfiets alles moet goed onderhouden en opgepompt zijn. Verder qua ruimte kan ik mezelf prima redden en ben ik heel erg blij met de bakfiets.

Ik ben benieuwd heb jij een e-bike? Of een normale fiets? Of een bakfiets? Of welke zou je zelf heel erg graag willen? Ik ben heel benieuwd laat het weten in de reacties! 

Facebook Comments

Share this post