Comments (14)

Wat ontzettend leuk om te lezen hoe jullie hierin staan! En fijn dat jullie je compleet voelen, dat gevoel is ontzettend belangrijk.

ja absoluut! Dankjewel voor je reactie!

Heel Goed om zo reëel over na re denken. Ik zou graag drie kindjes krijgen, maar eerst maar eens zien of we een tweede kindje mogen krijgen en misschien zijn we dan toch compleet. Het lijkt me wel een raar idee dat je nu ‘klaar’ bent, als je begrijpt wat ik bedoel

Wij hebben er nu eentje, maar ik twijfel nu al sterk voor een tweede, puur omdat ik altijd heb gezegd dat eentje voor mij genoeg was. We zien wel 🙂 Ik vind het goed dat je erbij stilstaat dat het financieel moet lukken om voor nog een kindje te kiezen. Denk dat veel mensen niet rationeel genoeg kiezen, maar te veel met hun hart (wat ik overigens ook ergens begrijp).

Mooi omschreven zo. Wij hebben nu 1 en wat mij betreft is het compleet zo. Mensen vinden dit altijd heel gek maar wij zijn al blij dat we 1 kindje hebben mogen krijgen.

Jullie moeten doen waar jullie je goed bij voelen. Als het gezin zo compleet is dan is dat helemaal prima. Wie weet wat de tijd jullie nog brengt! Wij hebben nu een zoontje maar willen heel graag een tweede. Ik zat ook altijd in mijn hoofd met dat ik er geen groot leeftijdsverschil tussen wou maar helaas zouden wij het dan financieel niet redden met een tweede. Oke, niet redden is een groot woord maar ik wil ze ook wat te bieden hebben. Ja en dat moet je de afweging maken.

Wat goed beschreven dit zeg! Leuk artikel om te lezen en wat jullie afwegingen zijn om wel of niet voor een 3e kindje te gaan. Wij hebben nu 1 dochter en zoals het er nu uit ziet blijft het ook bij 1 kindje. Wat de toekomst je gaat brengen weet je nooit!

Wat hebben jullie daar goed over nagedacht! Hier ook over nagedacht, wij willen op een later termijn waarschijnlijk nog wel een 3e maar.we zijn meer van ‘we zien het tegen die tijd wel’

In het ziekenhuis kreeg ik ooit te horen ‘je kunt beter een kindje te weinig hebben dan eentje te veel’ en eigenlijk is dat ook wel zo. Ik ben het met je eens hoor. Wij hebben er nu eentje en ik wil heeeel graag een tweede, maar dan vind ik wel dat we moeten verhuizen. Er is geen plek en een kindje verdient in mijn ogen wel een eigen kamertje, hoe klein ook.

Leuk hoeveel reacties er op zijn en hoe wisselend dat is. Het draait natuurlijk om je eigen levens visie. Wil je de kin deren alle financiële middelen en tijd en aandacht van jou mee geven of wil je de kinderen mee geven dat je gekozen hebt voor zorgen voor e met elkaar en dat de financiële middelen meer gedeeld moeten worden. Ga je je zorgen maken over de dag van morgen en of de kinderen dan wel kunnen studeren? Of blijf je in het hier en nu, kijk je wat de continue veranderende maatschappij doet en ga je naar passende oplossingen zoeken op het moment dat zich überhaupt een studerend kind zich aandient, want misschien willen ze niet studeren of misschien zijn er tegen die tijd beursen te verdienen. Kortom: het is niet alleen maar rationee denken want daarin zijn er veel te veel onvoorziene factoren die je nu nog niet bepalen, maar hoe voelt jouw gezin, past die bij jou levensvisie en is een derde of vierde of vijfde daar een aanvulling op?

Altijd interessant om met mensen over te hebben!

Mooi om dit bespreekbaar te maken, waarom zou een derde kindje inderdaad niet leuk zijn en waarom blijven mensen zo hameren op 2 is meer dan genoeg, ook voor andere. Heel goed dat jullie er goed over nadenken en mochten jullie wel een derde kindje willen, wens ik jullie heel veel geluk toe dat het mag lukken.

Vroeger wilde ik ook altijd graag 3 kindjes. Nu zijn we helaas al 2 jaar aan het proberen voor een tweede kindje. Binnenkort gaan we naar de huisarts. Onze zoon is nu 8. Dus als het hopelijk nog wel gaat lukken is het leeftijdsverschil groot. Onze zoon is helaas een zorgenkindje zware astma en veel ziek. De wens voor een tweede begon denk ik rond zijn 5de verjaardag. Nu is het afwachten of er nog een tweede gaat komen.

Als ik het zo lees heb je het goed voor jezelf op een rijtje! Dat is fijn!

Soms kunnen gevoel en verstand zo met elkaar in strijd zijn.

Heel fijn om te lezen hoe jullie hier in staan en waar jullie allemaal rekening mee houden. Wij willen sowieso een tweede kindje. Ik zou graag een derde kindje willen maar mijn vriend niet dus dan houdt het sowieso op.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP