Happy momlife

img_4255
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een dag naar het strand? Dit moet je niet vergeten

Heb je de weersvoorspelling gezien? Het gaat eindelijk zomer worden! YES! De afgelopen dagen hebben wij al heerlijk mogen genieten van lekker weer, maar als ik de weersverwachtingen zo bekijk zullen de laatste twee weken zomervakantie ook echt lekker zomers zijn. Wij gaan graag naar het strand of het strandje hier in het dorp. Het voelt dan echt even of we op vakantie zijn. Maar wat gaat er allemaal mee? En wat moet je niet vergeten? Als eerste kan ik echt een bolderkar aanraden of als je met de fiets gaat een bakfiets haha! Als schaf je die natuurlijk niet aan voor een ritje naar het strand. De bolderkar wel als je vaker gaat. Mijn review over de Coleman Wagon kun je hier vinden.

Eten & Drinken 

Naturel chips – Vooral op warme dagen neem ik een bakje van dit overal mee naar toe. Vooral voor de kinderen vind ik dit erg belangrijk.

Komkommer – Als ze niet willen drinken? Dan geef ik ze een schijfje komkommer. Zo krijgen ze in ieder geval genoeg vocht binnen.

Heel veel flesjes water – Je kunt nooit genoeg water meenemen. Wij hebben een aantal herbruikbare flessen in huis en voor de kinderen drink in the box. Op mijn verlanglijstje staat nog een Klean Kanteen fles.

Ranja – Ik neem altijd van die kleine squeeze flesjes mee met limonade. Soms hebben de kinderen (en ik zelf) behoefte aan wat zoetigheid. Een beetje van dit in je waterfles en je kunt er weer tegen aan.

Druifjes/Appels/Banaan – Dit fruit is ideaal om mee te nemen naar het strand. Het knoeit niet heel erg en de meeste kinderen vinden het hartstikke lekker. Zelf vind ik het ook heel lekker om druifjes te snoepen.

Broodjes of wraps – Een lekkere lunch mag niet ontbreken als je een dag naar het strand gaat.

Heel handig

Zonnebrandcreme – Ik gebruik zelf nu al twee jaar de La Roche-Posay zonnebrand creme. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd dezelfde tube als die ik voor de kinderen heb. Deze zonnebrand is troep vrij en geschikt voor kinderen met een gevoelige huid. Daarnaast is hij waterbestendig, ook handig!

Petje/Hoedje – Deze gaan ook altijd mee. Een zonnesteek heb je zo opgelopen, dus mijn kindjes lopen vaak met een hoedje of petje op.

Zonnebril – Ik kan echt niet zonder een zonnebril. Ik zie niks zonder dat ding. Ik heb een aparte voor mee naar het strand, wel zo fijn met zandkorrels.

Parasol of tentje – Wij hebben vorig jaar een opvouwbaar tentje gekocht om mee te nemen naar het strand. Al denk ik wel dat dit niet heel handig is als ik alleen naar het strand ga, want ik krijg hem niet opgevouwen. Er moet dus ook nog zo’n klein parasolletje komen.

Picknick kleed – Ik neem ook altijd ons picknick kleed mee. Hij komt van de Action en heeft een onderkant van plastic. Hier overheen leg ik dan nog een strandlaken.

Strandlaken/Handdoek – Lekker om op te liggen. Ik ben hamman doeken aan het sparen. Dit droogt sneller en daarnaast is het materiaal fijner.

Strandponcho – Deze dingen vind ik echt handig voor de kinderen op het strand. Als ze koud zijn kun je ze zo over hun hoofd trekken. Ze kunnen opwarmen en opdrogen. Ze zitten goed en je trekt ze zo aan en uit. Ik heb ze bij de action weg voor een paar uren en ze gaan al jaren mee haha!

Waterschoenen – Die kunnen handig zijn. Wij gaan vaak gewoon op blote voeten, want mijn kinderen trekken ze uit. Maar wie weet willen jullie kinderen ze wel aan hebben.

Koeltas – Hierboven heb ik allemaal eten en drinken genoemd wat niet mag ontbreken. Maar Vergeet ook vooral de koeltas met koelelementen. Zo blijft alles lekker koel.

Droog ondergoed – Voor als je weer naar huis gaat. Alhoewel wij ons altijd laten opdrogen.

Plastic zakje – Voor je rommel! Gooi het in een zakje en dan in de vuilnisbak (op locatie of thuis) maar gooi het niet in de natuur.

Desinfecterende gel – Dit heb ik al jaren standaard bij me om mijn handen en die van de kinderen tussendoor op te frissen.

EHBO setje – Mijn kinderen hebben altijd domme/stomme ongelukjes. Dus dan vind ik dit wel handig om mee te nemen.

Ook leuk om mee te nemen

Emmertje, schepje en ander zand speelgoed – Mijn kinderen kunnen zichzelf uren vermaken met emmertjes, schepjes en ander zandspeelgoed. Dit mag dus absoluut niet ontbreken.

Bal – Om mee te voetballen, over te gooien of andere leuke spelletjes mee te doen.

Frisbee – Tja, leuk om mee te spelen toch?

06 armbandje – Deze heb ik standaard bij de meisjes om als wij een dagje op pad gaan. Ik heb deze.

Zwemvest – In de zee raden ze het af om een zwemvestje te dragen, maar bij een zwemvijver kan dit natuurlijk wel. Ik heb een Puddle Jumper voor Fleur en Sofie draag haar Easy Swim vestje.

Staat er nog iets niet op mijn lijst? Dan hoor ik het graag! Fijne zonnige dagen allemaal! 

 

Facebook Comments

Share this post