Happy momlife

img_2025
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een brief aan mijn negenjarige zoon!

Lieve Aron, Vandaag is het je negende verjaardag. Negen jaar geleden alweer dat jij ons verraste met je komst. Ik 18 en je papa 21. Jong en eigenlijk nog niet klaar voor wat er ging komen. Maar door je komst werden wij opeens papa en mama. Of nou ja opeens het kan altijd erger. Wij hadden 15 weken (en dankzij het overtijd gaan 16 weken) om te wennen aan het idee dat jij ons papa en mama ging maken! Dankjewel daarvoor, want jij lieve Aron gaf mij zoveel en je leerde mij zoveel over mezelf! 

Vandaag is het 9 jaar geleden dat wij thuis kwamen met een maxi-cosi uit het ziekenhuis. Waar je familie op je zat te wachten en de kraamzorg ook gelijk aan kwam. Een week vol wijze lessen die ons goed op weg hielpen. Het is niet altijd makkelijk geweest de afgelopen 9 jaren. Maar jij liet je door niets of niemand tegen houden. Je weet zo goed wat je zelf wil en ook heel goed wat je niet wil en geeft dit goed aan iedereen aan.

Je bent de meeste lieve broer die wij voor je zusje kunnen wensen, af en toe zijn ze wel een beetje irritant hé? Maar dat hoort er nu eenmaal bij, daarvoor zijn het kleine zusjes. Vier jaar hebben wij het met z’n drietjes gehad en wat was die tijd leuk! Maar met z’n vijfjes is het nog leuker.

Het afgelopen jaar heb je hard aan je zelf gewerkt. Je ben in therapie voor je grootste angst en zet je daar volledig voor in. En wat een sprongen heb je gemaakt! Je bent er al achter dat niet alle honden even eng zijn en er langs fietsen kan tegenwoordig al. Man wat doe je het goed !

Je wordt groot, wijs en blijft ons gevoelige mannentje!  Soms weten wij even niet zo goed hoe wij jou moeten helpen. Maar door er samen over te praten komt het vaak wel goed. Het is fijn om samen veel te kunnen bespreken. Niet alleen kinderdingen, maar soms ook grote mensen dingen. Dingen die papa en mama pijn doen en wat jij door je gevoeligheid vaak door hebt. We leggen het je uit in kindertaal, zodat je snapt waarom wij soms verdrietig zijn.

Beste vriend op naar een nieuw jaar vol liefde, knuffels (ook al wil je dat niet altijd meer) leuke herinneringen grappen en grollen. Dankjewel dat ik je mama mag zijn en dat papa je papa mag zijn. Zoals ik ook vaak tegen je zeg je bent het mooiste wat mij is overkomen! Ik hou van je!

 

Ps. volgend jaar ben je pas echt heel groot!

Facebook Comments

Share this post