Happy momlife

Untitled design (4)
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een borstvoedingsketting

Borstvoeding is voor mij absoluut niet vanzelfsprekend geweest. Ik heb alle drie de kinderen ‘mijn goud’ mogen geven en heb hier veel van geleerd. Mijn laatste borstvoedingsperiode was van korte duur en daar heb ik flink van gebaald. Het deed zoveel pijn en het heeft mij veel verdriet gedaan dat ik moest stoppen met voeden. Of nou ja moest ik koos er natuurlijk zelf voor, maar stond hier absoluut achter. Toen ik aan het kolven was (dit moest in verband met de ontstekingen) besloot ik wat van mijn melk in de vriezer te bewaren voor als ik er nog eens iets mee zou willen.

Vlak na mijn bevalling zag ik Solilly voorbij komen. Dit is een webshop waar sieraden gemaakt worden van DNA, zoals dus borstvoeding. Ik besloot dat ik dit wilde, maar dat het niet direct hoefde. Toen kwam er een actie online en na overleg met Ro ging ik ervoor. Dit zal mijn ketting worden een stuk motivatie op de momenten dat ik het even niet meer zie zitten. Een ketting dat staat voor het doorzettingsvermogen dat ik heb gehad en hopelijk nog vaak mag gebruiken. En een ketting om de baby/zwangerschapsperiodes af te sluiten. Dit was de laatste keer.

Lees ook meer over mijn borstvoedingsperiode hier en hier

Hoe werkt het?

Je begint met de keuze wat voor sieraad je wilt. Ik wilde graag een subtiele ketting zonder poespas dus dat was makkelijk kiezen. Ik koos voor een cirkel en voegde niks toe. Je kunt er voor kiezen om een haarlok toe te voegen, goud of één van de vele andere opties. Ik wilde niks erbij, mijn melk was/is voldoende. Na een paar weken ontving ik en setje waarmee ik de borstvoeding naar Solilly op moest stoeren. Dit was een spuitje die ik moest vullen met mijn melk en nog wat stickers, zodat het allemaal goed verwerkt kon worden. Daarbij zat een briefje waarop stond wanneer ik het mocht versturen. Er is namelijk een flinke wachttijd. Mijn ketting werd besteld eind september en kwam eind januari binnen. Maar het was het wachten waard. Zodra je de borstvoeding hebt verzonden krijg je een ontvangstbevestiging. Wel zo prettig om te weten dat je melk binnen is gekomen. En daarna is het wachten geblazen. Ik leefde er echt naar toe haha! Eind januari kwam hij binnen. Ik had het adres gewijzigd naar mijn ouders, want ik wilde hem niet mislopen.

Blij mee! 

Ik ben er heel blij mee en vind het ook heel bijzonder om een ketting te dragen met iets dat mijn eigen lichaam heeft geproduceerd. Het duurt lang voor dat je hem binnen hebt, maar het is het wachten absoluut waard. Solilly heeft ook regelmatig mooie aanbiedingen op facebook waardoor het een stuk aantrekkelijker is om een sieraad te bestellen. Och en wie weet kun je het vragen/krijgen als baargoud ;).

Facebook Comments

Share this post