Happy momlife

babynestje
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een babynestje een musthave?

Na de geboorte van Sofie zag je ze steeds meer; de babynestjes. Ik dacht toen nog als ik ooit nog een babytje mag krijgen dan moet ik ook zo’n ding hebben.  Mijn baby’s zijn namelijk dol op geborgenheid en sliepen allemaal heel goed in bijvoorbeeld een kinderwagenbak. Voor Fleur kwam er dan ook een babynestje hier in huis en ik vertel je graag of het een succes was/is. 

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een soort mandje (nestje dus) voor je baby. Dit is gemaakt van een lekker zacht stofje en zorgt voor een lekker knus plekje. Het geeft je kindje geborgenheid en een vertrouwd gevoel net als in de baarmoeder. Een nestje kun je makkelijk aanpassen aan je baby er zit namelijk een touwtje in de rand waarmee je de grote kunt aanpassen. Het nestje kun je overal mee naartoe nemen en is in het begin een prima bedje voor je baby als je bijvoorbeeld op visite bent.

Hoe gebruik je hem?

Een babynestje kun je gebruiken vanaf de geboorte, dat deden wij dan ook, tot ongeveer 6 maanden. Een babynestje moet je altijd op een vlakke ondergrond neerleggen voor het beste slaapcomfort voor je baby. Het ronde deel is de bovenkant en daar ligt het hoofdje van je uk. Wij hebben hier een hydrofiel liggen zodat het nestje een beetje schoon blijft wel zo handig met een reflux baby. Een babynestje kun je gebruiken voor kleine dutjes waar je als volwassene in de buurt bent. Je moet je kleintje namelijk altijd in de gaten houden wanneer het in een babynestje ligt.

Is een babynestje veilig?

Tegenwoordig roepen veel mensen dat zo’n nestje niet veilig is, maar er is nog geen enkele keer een baby gestorven in een babynestje. Wel word er geadviseerd om je baby altijd in de gaten te houden wanneer het in een nestje ligt. Het gevaar zit hem in de rand van het babynestje. Je baby kan hier zijn hoofdje in leggen waardoor het kan stikken. Ook moet je nooit je kindje met het hoofdje bij de touwtjes neerleggen en stoppen met het gebruiken van het babynestje wanneer je kindje begint om te rollen.

 

Hebben wij hem veel gebruikt?

Zoals ik de blog al begon wilde ik hem heel graag, maar dan is het nog de vraag of je hem daadwerkelijk wel gaat gebruiken. Gelukkig is Fleur een meisje die dol is op geborgenheid en als ze slaapt in de box ligt ze meestal in haar babynestje te slapen. Ook als ze s’ avonds een keertje slaapt ligt ze vaak in haar nestje. In een heel open bedje slapen is bij haar nog geen succes. Hier zullen wij straks met haar nog aan moeten gaan wennen, want uiteindelijk moet ze ook in een ledikant slapen. Wij gebruiken het babynestje al vanaf haar geboorte dagelijks en ik zou niet meer zonder kunnen. Dit is de manier waarop Fleur nog wel eens een slaapje wil doen (behalve bovenop mij haha!)

Er zijn nestjes in diverse prijzen te koop daarnaast heb je ook een heleboel shops die ze handgemaakt maken. Voor iedereen is er dus wel een leuke te vinden. Ook bol.com verkoopt ze. 

Dit blog bevat affiliatie links wanneer je iets aanschaft via deze link ontvang ik een kleine percentage.
Facebook Comments

Share this post