Happy momlife

westerbergen 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een baby & warm weer

Het lijkt wel zomer buiten of niet? Ik merk dat ik het soms best lastig vind dit weer met zo’n kleintje. En dat terwijl ik er al twee keer een zomer met baby op heb zitten. Ik merk toch dat ik iedere keer weer terug kom op het vertrouwde en besloot mijn tips eens op te schrijven. Want wij moeders moeten elkaar toch helpen? 

Blijf binnen 

Tja denk je dat het eindelijk warm weer is en dat je lekker naar buiten kunt, kun je toch beter binnen blijven met je kleintje. Vooral op het warmste moment van de dag (12:00 – 15:00). De rest van de dag kun je prima naar buiten, maar smeer je kindje goed in en zorg ervoor dat je niet in de volle zon gaat staan. Vinden wij volwassene ook niet lekker toch? Ik niet tenminste. Ik ben met dit weer met de kindjes veel binnen.

Als je toch naar buiten wilt of moet 

Zorg ervoor dat je kindjes is ingesmeerd en dat je niet de hele tijd in de volle zon bent. Als je met de kinderwagen op pad gaat moet je ook geen doek over je kap heen leggen en het advies is zelfs de kap omlaag en een parasol. Nu vind ik zelf een parasol irritant, omdat je hem constant moet bij draaien. Ik heb een lichte kinderwagen kap en gebruik hier aan de voorkant een dooky bij waar nog lucht onder door gaat. Ik hou  mijn baby goed in de gaten en probeer niet naar buiten te gaan als het mega warm is.

Dragen 

Met dit weer draag ik liever niet. Mijn Tula is daar echt te warm voor en mijn draagdoek ook. Daarbij kan ik maar één knoop en die is dik en warm haah! Ik laat ze dus zoveel mogelijk liggen. Wil je wel dragen met het warme weer? Lees dan deze tips even, misschien heb je er wat aan.

Drink voldoende! 

Bij borstvoeding kun je voeding geven op verzoek, maar bij flesvoeding is het misschien iets lastiger. Maar eigenlijk ook weer niet. Met warm weer kun je je kleintje namelijk iets meer water in de fles geven (5 a 10 cc). Zo kregen ze net iets meer vocht binnen. Tussendoor kun je ook wat water aanbieden bij de wat oudere baby’s of een extra fruithapje, ook heel verfrissend.

Kleding 

Ook kleding is belangrijk om over na te denken. Fleur draagt met dit weer vaak alleen een romper of een short met een t-shirt, zo min mogelijk dus. Ook heeft ze buiten altijd een hoedje op haar hoofd. Ook kun je er voor kiezen om in deze periode andere luiers te gebruiken. Katoenen bijvoorbeeld. Dit doe ik zelf niet maar is een optie.

Slapen 

Overdag wil het slapen nog wel, maar de nachten zijn hier een echte ramp. Hier heb ik wel eens een ventilator op de overloop gezet met alle deuren open, zo kan het een beetje doorwaaien. Ook doe ik ’s avonds zodra de zon weg is alle ramen open, meestal waait het dan ook wel een beetje en kan het lekker doorwaaien. ’s Nachts draagt ze alleen een romper of een kort pyjama pakje.

In bad 

Wat ik ook regelmatig doe om even af te koelen is een lauw badje buiten, zo kan ze even afkoelen en krijgt ze wat water over zich heen. Helemaal met de dagen dat het 30 graden is. Dan is het heerlijk om even af te koelen in een badje heerlijk!

Heb jij nog een gouden tip die ik kan toevoegen? 

Facebook Comments

Share this post